![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Det har faktiskt inträffat att vi inte lämnat någon dricks, då vi ansett att servicen har varit undermånlig. Har kanske efter några dagar åter besökt tavernan , blivit igenkända ocg faktiskt fått bra service då. Givetvisa har dricksen då varit därefter. Anser att måttet på dricks är ett sett att visa hur man blir bemött. Har som oftast lämat minst 10% men det kan givetvis variera både uppåt och nedåt. När det gäller brödet har vi alltid upplevt att detta sättes fram oavsett om man beställt eller inte. Har för mig att det är litet av en "kulturtradition" ivarje fall med brödet. Smöret har vi upplevt kommit till på 90-talet.
Häls/Chras |
|
#2
|
||||
|
||||
|
Vi opplevde faktisk i Agios Nicholaos på Kreta at et engelsk par kom i en heftig diskusjon med eieren av en taverna om smøret, som manglet. Han var meget klar i sin tale, smør skal ikke serveres til brødet på en gresk taverna. Han viste dem hvordan de skulle bruke oljen, og selv da de spurte om å få bestille smør separat, var han ikke til å rokke. Dette var tydeligvis en prinsippsak!
|
![]() |
|
|