![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Jag är vet att guiderna inte får äta fritt på matställen som står i deras välkomstguider för det har en av ägarna berättat för oss som vi även känner privat.
Dom får lite rabatt men inget annat.. O jag som resenär fyller alltid i ett frågoformulär när jag åker hem o där skriver jag oxå tips på matställen o andra affärer som jag har användt på resemålet. Har själv en som har jobbat som både resesäljare här hemma o jobbat utomlands så jag har en mycket säkert källa. Men finns ju guider som kan muta sig till saker o så finns det överallt.. Sen hittar jag mina egna matställen där jag får både trevlig service o god mat som är hemlagad o inte som på visa ställen på Rhodos är det djupfrystmat som tinas upp o värms upp... |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Ja, så är det nog. Din källa är säker och Tobbes son ljuger.
![]() Själv har jag jobbat en halv säsong på bargatan, då äter man till specialpris på olika restauranger utan någon som helst motprestation. Vill restaurangerna ha med namn och adress i välkomstbladen betalar de naturligtvis på ett eller annat sätt - så fungerar all annonsering. Senast redigerad av inkfish den 2007-07-22 klockan 10:54. Anledning: långt citat |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Det kan väl knappast kallas för annonsering att guider äter gratis eller till kraftigt reducerade priser och som tack rekommenderar ställena i välkomstbladen. Låter mer som muta och bestickning.
Alla som änner till resebranschen vet att det fungerar så men visst pågår det numera ett arbete hos researrangörerna för att begränsa detta. Förmånerna betraktas nog inte bara som positiva. Eva |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Det viktigaste av allt är väl ändå att understryka att en rekommendation från researrangörerna ALDRIG innebär någon garanti för att maten är god.
|
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eva |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Som ni säkert har sett på flera restauranger och även andra affärer, finns det ibland, dekaler ”Rekommenderas av Fritidsresor eller Ving”.
Detta har inget med god eller bra mat att göra. För att få sätta upp dessa, fodrar respektive bolagen en betalning. Naturligtvis kollar de att deras produkter är okey och att de kan stå för dessa. Men till sist handlar det om pengar till researrangören. Därmed inte sagt att det är något fel på detta, utan smart business. |
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Om en restaurang betalar för särskild annonsplats, hur tror du det sambarbetet skulle se ut i fortsättningen om andra, icke betalande, restauranger rekommenderas på annan plats i samma publikation? Det viktigaste är som sagt att inse att det handlar om tjänster och gentjänster, eller smart business, och inte ta det som någon garanti utan hitta sina egna favoriter. |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Smarta affärer är något helt annat för mig så det kan vi säkert diskutera i all oändlighet. Det ska tydligt framgå vad som är en annons och vad som är något annat. Guidernas gratisätande ska kanske ses som en löneförmån och beskattas därefter om det är en form av betalning för annonsplatsen.
Eva |
#9
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eva |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Jag menade inte att du sa det.
Jag menade att det faktum att det finns en intressekonflikt mellan att sälja annonsplats till ett företag och att rekommendera ett annat företag i redaktionell text är ett ständigt gissel så fort annonser förekommer i någon typ av publikation. Ett gissel som ställer till problem på betydligt högre nivå än välkomstblad på charterorter.. |
#11
|
||||
|
||||
![]()
Tänkte att du vände dig till mig eftersom du skrev det under ett citat av mig.
![]() Eva |
#12
|
||||
|
||||
![]()
Självklart önskar man att all annonsering var tydligt avgränsad och opåverkad av faktorer som definitivt kan jämställas med mutor, men i dagsläget är det inte så.
..vilket jag kände mig manad att utveckla med hänvisning till det du skrev angående mitt tidigare inlägg om annonsering. ![]() Kan även tillägga att jag på intet sätt uppmuntrar, stöder eller ser något positivt i att det är så, men att jag är fullkomligt övertygad om att det förekommer i allt från produktplacering i storfilmer ner till t ex vilka restauranger resebolagen rekommenderar till sina resenärer. |
#13
|
||||
|
||||
![]()
Att det finns ett ekonomiskt samarbete mellan charterarrangörerna och vissa restauranger är nog självklart.
Titta bara på välkomstmötena, det är ju kanon för en restaurang att få ett sånt varje vecka hela säsongen för ovana resenärer tenderar att komma tillbaka. "Där hölls välkomstmötet, då är det nog ett bra ställe." Så käkar de souvlaki och moussaka i en vecka, blir bjudna på ouzo till notan och är glada och nöjda. Och inget fel i det. Men den som letar efter vällagad traditionell grekisk mat ska nog fråga nån annan än reseledaren. För ärligt talat verkar h*n oftast veta obetydligt mer om Grekland än det som skrivs i den egna resekatalogen. ![]() |
#14
|
||||
|
||||
![]()
Inkfish, tack för din kommentar, detta är vad jag har försökt säga.
|
![]() |
|
|