![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
På en restaurang i Pyrgos,Santorini åt vi en gudomlig rödbetssallad.
Det var kokta skivade rödbetor,kapris små gröna oliver och nåt mer som jag inte kommer ihåg. Vet någon? Har ni recept? |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Man kan göra rödbetssallad på många sätt, mitt tips är att pröva det här, jag brukar göra så att jag kokar rödbetor hela, har oxå i blasten.
När det har kokat mjukt och svalnat skalar jag rödbetorna, skär i skivor tillsammans med blasten pressar vitlök, olivolja lite salt och peppar och till slut lite persilja över. Jättegott det oxå Monica |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Det låter mums! Tack!
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
Rödbetor går bra att koka men även att steka i klyftor i ugnen. Jag tillagar ofta rödbetor i ugnen som penslas med olivolja blandad med honung och mineralsalt. På slutet smular jag över fårfeta eller lagrad getost typ chévre.
Eva |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Å, det låter också väldigt gott!
|
#6
|
||||
|
||||
![]()
Rödbetor blir jättegoda i stekpanna också. Igår skar jag strimlor av potatis, kålrot, morot och rödbetor, saltade och pepprade och fräste mjuka i lite olivolja och glögg.
Häromdagen gjorde jag samma sak med citronpeppar, örtkryddor och några droppar citron (utan glögg då förståss ![]() |
![]() |
|
|