#1
|
||||
|
||||
Lamm!
Nu är lammet klart som jag ska ha med på knytkalas i morgon.
2 kg lammgrytbitar med ben Blanda en marinad av: 2 dl olivolja 1-2 citroner, pressa men släng med klyftorna också 1-2 gula lökar 5 vitlöksklyftor, hacka grovt 1 knippe Rosmarin, färsk 2 mtsk oregano Havssalt efter behag Svartpeppar häll över lammbitarna och låt marinera ett dygn, knåda köttet emellanåt Häll allt i en form, slå på vatten men täck inte köttet helt. Det ska få lite stekyta i ugnen. Smula ned en buljongtärning och ställ in i ugnen. Börja på 225 grader tills köttet fått lite färg. Vänd runt bitarna och låt koka på 175 grader. Efter ca 1,5 timme vänder ni ned hackad savojkål, låter koka i 20-30 minuter till. Sist vänder man ner finhackad färsk dill. |
#2
|
|||
|
|||
Sv: Lamm!
Låter gott!!
|
#3
|
||||
|
||||
Sv: Lamm!
Instämmer, det lät både gott och enkelt, en kombination jag gillar när det gäller matlagning.
// Helén |
#4
|
||||
|
||||
Sv: Lamm!
Jag lovar! Bara man inte har brottom när man tillagar det
Kommer i håg när man väntade på påsklammet, timme ut och timme in snurrade det så sakteligen på spettet, men oj vad gott när man äntligen får äta. När jag bodde på Kreta firade jag alltid påsken med dåvarande ägare till "My place", vår stambar som tyvärr blivit restaurang nu, ( men vem orkar driva en bar hela livet...?) och påskalammet grillade Dimitri på stranden utanför baren eftersom han alldrig stängde. Jättemysigt hade vi det med släkt och vänner! Blev en liten familj av oss som inte kom från stan, greker som svenskar som bara hamnat i Rethymno av en eller annan anledning...Dimitri fick "my place" att verkligen kännas som just My place... Nostalgi... |
#5
|
||||
|
||||
Sv: Lamm!
Jag brukar blanda ett kraftigt rött vin med vattnet och buljongen vilket ger en ännu fylligare sås men det blir säkert väldigt gott även utan vin.
Eva |
#6
|
||||
|
||||
Sv: Lamm!
Det testar jag nästa gång! Variation förnöjer
|
|
|