#1
|
|||
|
|||
pannkakor
Hej där alla matglada Kalimeror!
I somras åt vi friterade pannkakor på en taverna, de var små, fluffiga och man ringlade sirap över dem och åt med glass. De var himmelskt goda :-) Någon som kan hjälpa mig med ett recept? Marie |
#2
|
||||
|
||||
Sv: pannkakor
Kanske hittar du det du söker här. http://www.pannkakor.se/
Själv vill jag ha mina tunnpannkakor eller små plättar lite frasiga i kanten och serverade med hjortron, hallon, blåbär eller åkerbärssylt och grädde. Blev också väldigt förjusta i de tjocka annanas och bananpannkakor som serverades i Thailand med ringlad honung över. Snart får jag njuta av dessa igen. Till middag idag planerar jag att göra fläskpannkaka som jag äter med smält smör och rårörda liongon. Mums. Eva |
#3
|
|||
|
|||
Sv: pannkakor
Tack, vad snällt. Vilken massa goda pannkakor du länkat till :-) måsta provas. ...Dock ej mina Grekiska små fluffiga....
Barnen vill ha dem som dessert på nyårsafton, så SNÄLLA någon som vet? Kanske var det något eget "hemma bak" för har bara sett dem på en taverna i Sfinari på Kreta. Men då åt vi dem OFTA....för ofta.... Fläskpannkaka...vad GOTT! Marie Senast redigerad av Marie_W den 2008-12-30 klockan 00:19. |
#4
|
|||
|
|||
Sv: pannkakor
Kan ikke gi deg noen oppskrift, Marie, men om du søker "fluffy pancakes" på nettet får du masse svar. Kikket på noen av dem, og ser at et tips kan være å piske eggehvitene for seg, og så vende dem inn i røra helt til slutt. Da blir det ekstra fluffy
Ellers så er en av mine favoritt-toppinger på pannekaker nypresset sitronsaft og brunt sukker. Syndig og godt! |
#5
|
||||
|
||||
Sv: pannkakor
Jag sitter och grunnar på detta.
-Kan det vara marängplättar du menar? De friteras inte utan steks väldigt snabbt och blir som minifrasvåfflor till efterrätt. Ätes med chokladsås med hackade hasselnötter och en skvätt Grand Mariné. Läskigt gott. Uffe |
#6
|
||||
|
||||
Sv: pannkakor
Du letar efter "Tiganites" och jag gör 2 olika, tyvärr har jag ingen mängd utan lite hipp som happ med ingred....
Den första innehåller, 1 burk sprite läsken alltså, mjöl, bakpulver, citronvatten, lite vatten, salt och gärna lite raki el metaxa..vispa ihop och stek i olivolja, ringla över honung. Dessa blir väldigt fluffiga och krispiga! De andra är med som våra vanliga pannkakor, mjöl, mjölk, ägg, bakpulver, salt, olivolja, vispa i hop och stek i smör blandat med olivolja, ätes med honung, frukt, yougurt och sirap! Googla på Tiganites så hittar du nog några recept så får du prova dig fram! Lycka till Camilla |
#7
|
|||
|
|||
Sv: pannkakor
Hej igen!
Jag är SÅ tacksam för alla svar. Googlade på "Tiganites" och tycker inte riktigt att det var så de såg ut. Men det är nära.... jag får väl testa och se hur de smakar. Fluffy pancakes stämmer inte riktigt och tyvärr inte de du beskrev heller Uffe. De jag tänker på var friterade och såg ut som att degen liksom bara "hälts ner" med en sked i fritösen och liksom format till sig där i sedan. Kanske ser de olika ut beroende på vem som gör dem. De såg ju igentligen inte ut som pannkakor, men servitören sa att det var så de kallades. Jag gör ett försök, men om någon annan har ett ytterligare tips blir jag glad :-) Marie Senast redigerad av Marie_W den 2008-12-31 klockan 00:47. |
#8
|
||||
|
||||
Sv: pannkakor
Är det kanske inte "fuskmunkar" du menar, de ser ut som små plättar
och serveras nästan överallt, med honung. En del kallar det "Tiganites", men det är fel, för det är nästan ren munksmet med "Sprite eller Sodavatten" som "krispare". De tar man med en stooor matsked och häller direkt ned i fritösen. Äkta "tiganites" ska stekas i järnpanna med olivolja och det är inte många ställen som har det idag. men "fuskisar" finns nästan överallt. Rätta mig om jag har fel "Frappe", har sett smeten och tillagningen på Ozon. Uffe Senast redigerad av UlfWiman den 2008-12-31 klockan 00:59. |
#9
|
|||
|
|||
Sv: pannkakor
Uffe! Det låter ju bra....Är de fluff-tjocka och små? Snälla har du recept, och vad kallar man dem då, om inte Tiganites?
Kanske det blir rätt imorgon iallafall Marie |
#10
|
||||
|
||||
Sv: pannkakor
Ska kolla i boken eller ringa Giorgos, du får besked i morgon bitti.
Uffe |
#11
|
||||
|
||||
Sv: pannkakor
Marie, kan det inte vara loukomades som du tänker på? De är som små friterade bollar som brukar serveras med kanel, socker och ibland med ringlad honung tillsammans med glass.
Googla på loukomades och se om du känner igen dem! Lycka till! Ann-Kristin |
#12
|
||||
|
||||
Sv: pannkakor
Loukomadesrecept har jag skrivit ner här i forumet tidigare men det är några år sedan. Mina favoriter också med kanel, honung och vaniljglass.
Eva |
#13
|
||||
|
||||
Sv: pannkakor
Citat:
Ang namnet "Tiganites" så betyder det ju helt enkelt "friterat"... Camilla |
#14
|
||||
|
||||
Sv: pannkakor
Per telefon från Giorgios. Jag tror jag översatt rätt.
Efterrätt special (Munkar med lönnsirap) Ingredienser 12g Kronjäst = 1 påse torrjäst (de handlar på LIDL och den heter nåt annat) 1/2 dl socker 1 -2 tsk kanel 1 krm salt 1 burk Sprite eller fruktsoda (33cl med mycket kolsyra) 7 dl mjöl 3 dl mjölk (ej lättmjölk) Gör så här Häll jästen och läsken plus mjölken i en bunke (rumsvarmt). Använd en el-visp och vispa i mjölet blandat med socker och kanel. Det ska bli en ganska tjock smet, men inte en deg. Låt sedan bunken stå en timma i rumstemperatur för att jäsa lite. (Burken på Ozon står framme jämt till den är tom). Hetta upp fritösen eller olja i en kastrull till 180°, testa med en bit vanligt formfranska för att kolla tempen Använd en matsked (stor) eller ett decilitermått och häll några åt gången i den heta oljan. De flyter snabbt upp till ytan och använd en gaffel för att snurra på de några gånger. Ta upp de ur fritösen när de ser färdiga ut och provsmaka en med lite lönnsirap till. De ska vara frasiga. Serveras varma med glass och lönnsirap. Uffe via Papa G Frågade även om "Tiganites" så jag fick det på samma gång. De har slutat med med det för det kräver stekning i panna. |
#15
|
|||
|
|||
Sv: pannkakor
Vilken fantastisk service Uffe och alla ni andra!!
Nu blir det glada barn till nyår Idag blir det munkar, men tror även att Ankis loukomades kan vara rätt. Det får jag testa på lördag, då det blir fest igen :-) TACK och hoppas jag kan hjälpa er en annan gång. GOTT NYTT ÅR!!! Marie |
|
|