![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Orzo med brunet hvitløkssmør
Denne retten pleier faren til en gresk venninne å servere til grillmat. Den ser kanskje ikke så spennende ut, men godt er det! Orzo er pasta formet som store riskorn Nok til til 2 - 3 4 dl orzo (vann + salt) 5 ss smør 4 hvitløksbåter 1/2 fersk rød chillipepper eller noen tørkede chilliflak. 2 dl sorte oliven pepper en smaksrik ost, som feta, gravierea, kefalograviera (el parmesan) Kok orzo etter anvisningen på pakken, hell av vannet. Brun smøret over ganske svak varme. Finhakk eller press hvitløk, hakk chilli hvis du bruker fersk, fjern olivensteinene og del olivenen i to. Ha det oppi smøret mot slutten. Hvitløken skal ikke brunes, bare få litt farge. (Dette lukter himmelsk!) Bland med orzoen, kvern over litt sort pepper. Server med revet ost på toppen, eller skjær osten i biter og server den på eget fat. ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Låter jättegott. Kan man använda vanligt ris också? Eller kritharaki (pastaris)?
|
#3
|
|||
|
|||
![]()
Hei Monica!
Kritharaki er det greske navnet på orzo. Har aldri laget dette eller fått det servert med ris, men hvorfor ikke prøve? Det blir sikkert deilig det også. Nå satte du meg på en ny idé ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Med ris blir smakupplevelsen en helt annan.
Eva |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Såklart, men nettopp derfor kan det jo være spennende å prøve!
|
![]() |
|
|