#1
|
||||
|
||||
Pastitsio
Er det noen som har en skikkelig god oppskrift på pastitsio? Har liggende tykke pastarør, men syns maten har blitt litt "tam" i smak når jeg lager den. Gode oppskrifter mottas med takk!
|
#2
|
|||
|
|||
Sv: Pastitsio
Citat:
Παστιτισιο - Pastitsio. 0.4 kg. makaroni. (Bruk gjerne litt tykke.) 0.5 kg. kjøttdeig. ½ kopp hvitvin. Retsina. 150 gr. revet hvitost. (Norvegia går greit) 1 kopp margarin. 1 småhakket løk. ( ikke alt for stor) 1 stk. kanel. ½ kg. tomater. (hermetiserte kan godt brukes) 1 kopp malt brød. 2 eggehviter. Salt og pepper. 3 ss. malt kvitost til toppen. Kjøttet. Bruk det halve av margarinen til å halvbrune løken. (Bruk gjerne en gryte.) Bland inn kjøttdeigen og vinen. Når det har kokt litt blandes tomatene, (gjerne flådde) kanelen, salt og pepper inn og det hele kokes ca. ½ time. Bland til slutt inn brødet og osten. Makaronien. Kok opp mye vatn med salt og kok makaroniene i ca. 20 minutter. Sil av vatnet og bland inn resten av det smeltede smøret. Til sist de stivpiskede eggehvitene. Sausen. Bechamellesaus. 6 matskedar. margarin. 8 ss. hvetemel 4 tekopper melk. 2 eggeplommer. Salt og pepper. Lag vanlig tykk hvit saus og bland inn eggplommene til slutt. Til formen. Smør formen. Stivpisk eggehvitene og bland den i makaronien. Legg først ett lag makaroni så kjøttet og så ett lag makaroni. Slå sausen over langpannen når du har fått resten på plass og strø revet ost over. Stekes i mellomvarm stekeovn i ca ½ time, til osten er litt gyllen. En grønnsaksalat som tilbehør passer veldig godt. Kan fryses, men trenger god tid for å tine. Denne oppskriften bruker Konsulinnan i Pythagorion Club Senast redigerad av Inge den 2005-11-13 klockan 17:39. |
#3
|
||||
|
||||
Sv: Pastitsio
Denne skal prøves! Tusen takk. Sitter her ganske mett, har akkurat spist stifado etter oppskrift fra deg. Du er herved kåret til Stifado-oppskrift-konge av oss her i Stavern, den var KJEMPEGOD!
|
#4
|
|||
|
|||
Sv: Pastitsio
Citat:
Ser du det Inkfish, du som ennå ikke har utnevnt meg til King of Kalimera Kafe. |
#5
|
||||
|
||||
Sv: Pastitsio
Hi hi, ja det skulle du vel kanskje vært utnevnt til. Men altså, den Stifado-oppskrift-konge-tittelen fortjente du, den var akkurat sånn som skikkelig stifado skal smake!
|
#6
|
|||
|
|||
Sv: Pastitsio
Citat:
En høyst beæret President of Pythagorion Cub Foresten lenge siden jeg var på Hotel Wassiloff |
#7
|
||||
|
||||
Sv: Pastitsio
Det er du ikke aleine om! Har vel ikke vært der på et par år selv. Vi som bor midt i sommerparadiset skygger banen når alle turistene invaderer området. Da er det best å være turist selv og invadere et annet område. Som f.eks. Karpathos.
|
#8
|
|||
|
|||
Sv: Pastitsio
Citat:
|
|
|