#1
|
|||
|
|||
En stor varning!!!
Till er som ska resa till Agia Marina på Kreta.
En stor varning för reasturang Dionysos - (ligger mot havet) Vi var där en kväll, på serveringsfatet vi fick in hittade vi en mask som vi i början trodde var ett stort riskorn, dock insåg vi sanningen när "riskornet" rörde sig i fatet bland vår mat. När vi påkallade personalen tog de ut tallriken under mutter och morr, för att några minuter senare komma in med samma mat men utan masken... Vi reste då på oss för att gå och då blev det hotfullt, de ville ha betalt för maten trots att vi inte - tack och lov - inte hade hunnit äta. Då vi hade barn med oss som blev rädda av de 3 kyparna som ställde sig runt oss och var väldigt arga, betalade vi för att få gå därifrån. Tråkigt minne från vår semester. |
#2
|
||||
|
||||
Sv: En stor varning!!!
Trist, men det är bara att glömma och gå vidare. Dock kommer jag minnas varningen om restaurang Dionysos, om jag kommer till Agia Marina.
Dettta är ett typiskt exempel, där näringsidkare får dålig reklam, utan att veta om det. Etablissemanget diskuteras i ett forum. Som jag som gammal kypare, alltid sa: En missnöjd kund kommer aldrig tillbaka. /Wolfen |
#3
|
|||
|
|||
Sv: En stor varning!!!
Vilket tråkigt bemötande. Usch....
Jag som är väldigt äckelmagad också |
#4
|
||||
|
||||
Sv: En stor varning!!!
Er dette restaurant Dionysos i senntrum av Platanias, eller finnes det en Dionysos i Agia Marina også som jeg ikke kjenner?
|
#5
|
|||
|
|||
Sv: En stor varning!!!
Jag kommer ihåg när vi satt på en taverna i Chania, i hamnen. Vi blev omsvärmade, lockade in, när vi väl satte oss ned, var vi bortglömda. Till slut fick vi beställa mat, jag tog en Stifado. Den var god, men under en köttbit låg en död grönskimrande fluga. Min matlust försvann! Kypare kallades - och han ville ge mig en ny skål av samma Stifado. Nej, tack, jag ville inte ha någon flugryta. Och när jag inte tog emot kaffet som serverades (drack inte kaffe då!) så blev vi utfrysta och illa behandlade. Det blev hotfullt, och andra kunder runtomkring frågade oss vad det var...
Vi betalade och försvann - for ever! |
#6
|
|||
|
|||
Sv: En stor varning!!!
det är reasturang dionysos i agia marina - inte i platania.
|
#7
|
|||
|
|||
Sv: En stor varning!!!
Förstår inte att ni är rädda för dessa servitörer, jag skulle be dom hålla käften och flytta på sig om dom var hotfulla och gå in innan jag slår ut tänderna på dom. Dom ska veta vart gränsen går, och om dom inte vet sin plats måste ni visa dom deras plats. Om ni nu inte gör som jag skulle göra så kan ni iaf höjja rösten och skrika högt över hela stället att ni har en fluga i maten eller nu en larv i maten så att alla människor hör er, då lär servitörerna definitivt låta er gå utan att betala.
|
#8
|
||||
|
||||
Sv: En stor varning!!!
John 75 alla kan inte agera som du föreslår. Problemet är ju också att dåliga tavernor, arga inkastare, flugor i maten och sur personal förstör stämningen. Det är inte roligt att behöva känna sig lurad och bli kränkt. Det drar energi och tyvärr spiller det lätt över på ens uppfattning om resmålet och för en del kanske det till och med betyder att man inte besöker ön eller landet igen.
Eva |
#9
|
||||
|
||||
Sv: En stor varning!!!
Hej alla...
Såna restauranger finns runt om i världen och även här hemma i Sverige. Tyvärr är det alltid tråkigt när man råkar ut för otrevligheter, men det finns olika sätt att ge en restaurang kritik. Jag jobbar själv inom service och tänker alltid på att behandla mina kunder som jag själv vill bli behandlad. Så även när jag är kund. Vi hade en insident på en taverna i Chania hamn för något år sedan. Allt började helt fel, vi blev indragna och erbjudna en drink före maten. Vilket jag visste (av erfarenhet) inte skulle vara så fantastisk som dom lovade. Personligen undviker jag dessa tavernor för de i gränderna är mycket mänskligare. Vi skarattade när utspädd ouzo kom med lite grenadin i. Min dotter beställde färska jordgubbar och crepes. När dom anlände var jordgubbarna frusna. Vi kallade på kyparen och berättade detta. Han frågade om vi var säkra på det. Väldigt säkra sa vi och visade de frusna bären. Ett ögonblick sa han och kom tillbaka med tinade jordgubbar. Vi skrattade gott och kallade honom till bordet igen. Han blev såklart mer och mer irriterad, men ni vet när man väl börjat fnittra så tar det inte slut. Till slut kom han springande från någonstans med osnoppade jordgubbar och frågade om dom var färska nog för oss. Ja tack sa vi och dottern fick sina jordgubbar och crepes, och vi fick en kul kväll. Jag vet att frusna gubbar inte går att jämföra med en mask i maten men det finns alltid sätt att vänligt och bestämt säga ifrån. Vilket ni säkert gjorde. Be annars ägaren komma in, han eller hon brukar var mycket mer resonlig. Ha en fin sommar alla kalimeror... Myssa.... |
#10
|
|||
|
|||
Sv: En stor varning!!!
Citat:
Du ska juh definitivt inte behöva betala för skit, det är bara det jag försöker komma fram till. |
#11
|
|||
|
|||
Sv: En stor varning!!!
På en restaurang vid Platanias
på Kreta var vi 6 personer som beställde in mat Min kyckling var inte färdigstekt, jag kallade på servitören han blev helt förskräckt, och kocken fick världen utskällning vi tog in tequila och wiskey för att kurera magen ifall att vi fick ny mat mera wiskey och tequila, plus vin och öl när sedan notan kom in fick vi betala ca 280 kr för mat dryck för 6 personer så det finns kanonservitörer och restauranger också Men hamnen i Chania var det inte lika kul |
#12
|
||||
|
||||
Sv: En stor varning!!!
Vid ett enda tillfälle har vi som protest lämnat en Taverna. Det var på Corfu och Ag Gordis. Vi hade varit där i en vecka och funnit oss en mycket trivsam taverna med levande musik var kväll. God mat och bra priser var det likaså.
Den här kvällen började som vanligt. Vi beställde in ett krus vitt samt synade menyn. Strax beställde vi mat. Men sedan hände ingenting mer än att vi fick in kruset. En halvtimme gick. Vi kunde se att det just efter oss anlänt ett större sällskap greker till tavernan.Runt 30 personer var det nog. Bord flyttades ihop, blomster utbars osv. Uppenbarligen var ledaren för gruppen någon lokal Koryfé. Han dominerade allt och lite till. Vi övriga gäster på tavernan ägnades icke någon uppmärksamhet oaktat idogt viftande och rop. När en halvtimme gått och vi ännu ej sett skymten av vår mat då ledsnade vi. Fyra € lades på bordet som betalning för vinkruset, och sedan lämnade vi tavernan. I trappan ned uppenbarade sig chefskyparen och lät förmäla att vår mat nu var inne vid bordet. Vi ignorerade detta och vandrade med ilsken uppsyn vidare till en granntaverna för att äta. Det var vårt sätt att protestera emot usel service, större greksällskap till trots... Arne |
#13
|
||||
|
||||
Sv: En stor varning!!!
Vi har heldigvis aldri hatt det så travelt at vi har latt oss irritere over å måtte vente en halvtime på maten, og i alle fall ikke når vinen allerede har kommet på bordet. Og det kan jo være en opplevelse i seg selv å se hvordan personalet arbeider for å ta mot et så stort selskap. Slike ting tar vi med stort flegma, og skriver det på kontoen for "The Greek Experience".
|
#14
|
||||
|
||||
Sv: En stor varning!!!
"Och ur kaoset talade en röst till mig och sade:
- Le och var glad, ty det kunde vara värre! Och jag log, och jag var glad - och det blev värre..." Arne |
#15
|
||||
|
||||
Sv: En stor varning!!!
Hi hi!
/Kerstin |
#16
|
||||
|
||||
Sv: En stor varning!!!
Inget liknande men ändå:
För många år sedan var vi på Lefkas i Nidri (jag tro det var där det hände). Vi hittade en ganska välbesökt taverna nere vid havet och satte oss och beställde vår mat. Vi väntade säkert 30-45 minuter och började fundera vad som hade hänt med vår beställning. Snart kom vi i samspråk med svenskar vid bordet bredvid och de visade sej vara stamkunder på stället. Enligt dem fick man vänta lika länge på maten även om man var nästan ensam gäst som om det var som nu så det var nästan fullt men att maten var väl värd att vänta på. Småningom kom maten och var helt klart godkänd men det känns ju lite fel att få vänta bortåt en timme innan man får maten. Mvh Janérik |
#17
|
||||
|
||||
Sv: En stor varning!!!
Arne! Tyvärr finns det fortfarande skrupelfria kypare i Grekland som på beställningen sätter ett X för xeno (främling) och E för Ellinas (grek).
Varför kan nog vem som helst lista ut. |
#18
|
||||
|
||||
Sv: En stor varning!!!
Jag och dottern råkade ut för en lite lustig händelse i Aten för många år sedan. Jag beställde på engelska och uppfattade servitören som grek. När kaffet kom och dottern gjorde en kompletterande beställning på grekiska försvann servitören och in kommer ägaren? som tar upp hennes beställning och undrar om vi inte vill ha ett bättre bord.
Eva |
|
|