![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Alla har vi väl matminnen från olika resor som vi förknippar en plats med. Så är det för mig i varjefall men maten är ett viktigt inslag i mina resor.
Då drömmer jag mig bort till olika ställen och njuter i tankarna av den goda mjuka fetaosten på Folegandros, Julias kyckling på Santorini, den kokta citrondoftande zuuchinin på Fourni, kaningrytan med citronmarinerade varma kikärter på Paros, den lagrade osten på Sifnos, apelsinkakan på Sikinos, korvgrytan spetsofai i Parga... Listan kan bli hur lång som helst. Oj jag glömde levern från Kreta, loukomades på Karpathos och valnötspajen på Amorgos. Oftas är det enklaste bäst om råvaran är av hög kvalité och maten tillagad med kärlek. Kryddorna välvalda, luften varm, havet glittrande och kroppen hungrig. En saftig persika kan bli det som får sätten pricken över i. Eva |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Så bra du förmedlar känslorna! Får jag fylla på med Stasas fasolia, Stellas spenatpaj, Marinos kokkinisto...
|
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
En bara som längtar ......nej vi är många som längtar till fina Grekland
![]() Birgitta |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Sånt här gillar jag! Så jag fortsätter med min lista. :-)
Lammkotletterna i Assos på Kefalonia, den nyfångade och kolgrillade fisken i Poseidonion på Samos, Kleftikon på Andreas Taverna i Parga och pizzan hos Maria på Skiathos. |
#6
|
|||
|
|||
![]()
det vattnas i munnen när jag tänker på de små spenat- och ostfyllda småpajerna, youvetsin, pastition, moussakan, fyllda paprikor, olivröran, stiffadon och ravani... Allt detta finns att avnjutas på Skiathos
![]() |
![]() |
|
|