![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
När vi var på Skopelos härförleden, så fick vi in en dessert på några ställen, som vi inte stött på förut. Det som såg ut som en sylt, var i själva verket rivna morötter, som var i nån sorts sockerlag. Serverades tillsammans med yoghurt och var oerhört gott.
![]() ![]() Men vad heter denna rätt? Är det t o m någon som vet hur den bereds? ![]() /Netwolf |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Vad kul när man får prova nåt nytt som man aldrig har sett eller provat tidigare!
Vid första anblicken tänkte jag på hjortronsylt när jag såg färgen men förstod ju att det inte var det! Vad kul att det var gott! Ibland får man ju lite mindre goda saker att provsmaka. Kommer ihåg när vi blev bjudna på inlagda sockriga beska apelsinskal av hyresvärden i Paleochora. Det var verkligen inte gott! Maria |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Gliko tou Koutaliou som görs på frukt eller på grönsaker.
Gliko eller glyko, olika stavning. Recept med morötter. https://www.kalofagas.ca/2020/07/14/carrot-spoon-sweet/ ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Tack för receptet!
Jag som fått diabetes 2 äter varje dag rårivna morötter som efterrätt. Nu kan jag variera desserten, men tar "godkänt" socker i receptet. Tack MickeKöping! Birgitta |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Tack för det, Micke! Detta ska testas
![]() /Wolfen |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Ser gott ut. Har ätit en variant med rödbetor kokta i honung.
Var också en ny erfarenhet där till och med maken, som hatar rädbetor, smaskade i sig med förtjusning. Kerstin |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Har också fått detta på Skopelos och det var väldigt gott. Enligt grekerna är en måltid inte komplett om den inte avslutas med något sött
![]() ![]() Tack, Micke, receptet ska provas! Catlady, som längtar så efter Grekland......... |
![]() |
|
|