![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Härom kvällen blev längtan och ett hett begär efter fett alldeles omöjligt att motstå
![]() ![]() ![]() Så här gjorde jag: Skar halvcentimeter stora skivor ost som jag mjölade in i vanligt vetemjöl, detta för att få frityrsmeten att fastna och täcka sedan ett litet xtradopp i ströbrödet för den rätta frasigheten....och vips ner i heta oljan. ÄT O NJUUUUUT ![]() Kram på er! |
#2
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() Den finns oftast i de flesta välsorterade butiker i den där disken med Feta och andra "konstiga saker"... ![]() ![]() Halloumin behöver du inte ens panera. Om du inte föredrar den panerad. Den går bra att steka/fritera som den är i ett järn med rätt mycket olja. MUMS! Peter |
#3
|
|||
|
|||
![]()
hejsan, shrimp-saganaki är inte så illa det heller... kan även det med lätthet lagas i eget kök i skandinavien...gott
![]() rek förrätt- shrimp saganaki..huvudrätt- kräftor med bacon...efterrätt- shrimp saganaki! ifall man riktigt är hungrig...och har lite humor. |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Det finns en grekisk ost som heter Saganaki (getost), som också är bra att göra saganaki av.
|
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Det har blivit rätt mycket Saganaki hemma hos oss när längtan efter Grekland blivit för stark. En bit räcker gott och väl för två, eftersom den är så mäktig. Självklart mycket citron på! Körsbärstomater och ruccola förhöjer smaken! Testa ![]() - Cecilia |
#6
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Det förfinnes en Saganaki icke av denna världen!!! Denna Saganaki kunna erhållas på Patmos, vid stranden cirka 7 km från Scala. Taxi betinga en åkdonslega på cirka 7€ enkel resa. Lambi är namnetpå byn!!!!
Husets specialitet erhålles vid den första tavernan efter p-platsen där vägen sluta!!! Men Gud så gott!!! Saganakin flamberas alltid vid bordet och smaka gudomligt gott!!! Länk http://www.sendpix.com/albums/06101609/32p0y4zutg/ Vill oss till minnet draga att vi foro dit vid inalles trenne tillfällen under vår vårvecka på Patmos att avnjuta denna läckerhet!!! Lägg därtill att vi till Inkfish nogsamt Sms-ade denna totala njutning hem till ett regntungt Göteborg!!! Arne och Hustrun |
#8
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() |
#9
|
|||
|
|||
![]()
Ett annat gott tips
Stark ost graviera eller liknande hårdostar, doppa skurna bitar i honung. Kanongott jag lovar Monica |
#10
|
||||
|
||||
![]()
måste bara tillägga att ni som inte smakat räk - saganakin...GÖR DE
![]() |
#11
|
||||
|
||||
![]()
Ett jätte gott tips från Jon Hansson (matskribent):
Tärna 250 g fetaost smått. Vispa två ägg i en skål. Rör i osten, 3 msk finhackad persilja och 5 msk ströbröd. Salta och peppra. Forma små bullar och stek i rikligt med olivolja. Låt rinna av på hushållspapper. Om du vill kan du strö över lite sesamfrö. dimitris Aten |
#12
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() //Zanét ![]() |
![]() |
|
|