![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]() |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Såvitt jag kan se är frukten ett granatäpple och trädet heter förmodligen detsamma.
|
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Vet du eller någon annan ett grekiskt namn på frukten? ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Jag tror att granatäppelträd heter Rodhiá på grekiska.
Mvh. Stina ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Då vet jag allt som behövs att veta om detta träd ![]() Frågan är bara om frukten är god, samma smak som vanliga äpplen? ![]() |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Den är jättegod men liknar inte ett äpple på något vis. Full av stora kärnor men också en röd saft som man pressar ut. Finns att köpa i Sverige.
|
#8
|
||||
|
||||
![]()
Granatäpplen äter man inte som vanliga äpplen.
Man äter endast kärnorna inuti. Kärnorna är röda och ser ut som små bär. Väldigt goda till glass exempelvis. ![]() För att få loss kärnorna kan man skära frukten i två halvor, sedan slår man med en sked på baksidan av frukthalvan. //Stina ![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Tack för svar
![]() Ska köpa ett någon gång.... Kanske det blir mitt nya godis, vem vet ![]() Senast redigerad av martinifk den 2007-03-27 klockan 14:54. |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Jag har fått mig berättas om granatäpplen att grekerna kastar dem hårt i marken vid nyår för att kärnorna ska sprida sig över gårdsplanen och bringa lycka till det nya året.
|
#11
|
||||
|
||||
![]()
Ni har väl inte glömt att det här på Kalimera finns en avdelning för växter. I startsidans vänsterspalt under rubriken "Om Grekland" finns en Flora. Där kan man även hitta granatäpple. Kanske dags att börja skicka in lite nya bilder dit?
Ann-Kristin ![]() |
#12
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ann-Kristin ![]() |
#13
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
#14
|
||||
|
||||
![]()
Kärnorna använder jag ofta i sallad. Passar alldeles perfekt med ex ruccola, skinka och melon.
Eva |
#15
|
|||
|
|||
![]()
Tack för tipset, måste prova!
|
#16
|
||||
|
||||
![]()
Fast, kärnorna, menar nog Birger de där små små vita inuti röda bäret inne i granatäplet.
Granatäpplet har en lite hårt och segt skal som måste skalas. inuti är dessa röda bär/klyftor. jättegott att ha i bål, desserter, brukar även finnas på julbord vet jag... en speciell frukt med speciell smak... gott surt som ngn här skrev! Mest mogen är den när det röda är riktigt mörkrött, men det syns ju inte förrän man börjat skala!!! |
#17
|
||||
|
||||
![]()
Jag har ett träd i trädgården och vi brukar göra glass
![]() ![]() Camilla |
#18
|
||||
|
||||
![]()
Jag brukar äta innehållet i dem med sked! Gott. Men de ska vara frukter som håller på att självspricka, då är de ätmogna!
MVH Yeasou ![]() |
#19
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() "Grenadin är saft av granatäpple med eller utan konstgjorda färgämnen, färgen är intensivt röd. Den används i drinkar som till exempel San Francisco eller Tequila Sunrise. Smaken är mycket söt, men annars ganska neutral." Kickie Länkarna skulle INTE vara med där men går f***n inte att ta bort! Senast redigerad av Kikh den 2007-03-28 klockan 22:00. |
#20
|
|||
|
|||
![]()
Det finns två olika sorters rodi. söta och "syrliga"-sötsura.
Varning när ni skalar rodi. Färgen går inte att få bort om ni skulle få den på kläderna. Även fingrarna blir fula när man skalar dem. ´ Men det är en himla god frukt. ![]() Och väldigt nyttig. Sägs vara bra för blodet. |
![]() |
|
|