Kalimera Grekland Agathonissi.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Agios Georgios på Agathonissi

Hamnbyn Agios Georgios är litet och gulligt och ligger förtjusande vackert i en skyddad bukt. Trots sin litenhet finns alla faciliteter man har behov av för att "komma-ner-i-varv-semestern" ska bli lyckad.

Här finns några få pensionat, två tavernor, kafé, snackbar och minimarket. Och allt finns inom krypavstånd. Vad mer behöver man? Tja, en strand inom krypavstånd vore inte så dumt. Självklart finns det också.

 

Agios Georgios. Agathonissi. Grekland.

Större än så här är inte Agios Georgios.

 

Stranden börjar vid Taverna Glaros och sträcker sig cirka hundra meter längs bukten. Stranden består mestadels av småsten, på sina ställen är den uppblandad med sand. Vattnet är ljuvligt!

Enda nackdelen är att det är dåligt med skugga, några tamarisker är den enda skugga som erbjuds. Ibland är det huggsexa om träden så vill man vara säker på att få en plats får man vara tidigt ute. Nya träd har planterats, så inom några år har alla turister kanske ett eget träd. :-)

 

Stranden på Agathonissi.

Agios Georgios.
Bästa tavernan är utan tvekan Taverna Glaros (eller Seagul) som drivs av Jannis och hans supertrevliga hustru Voula. Hit går man inte bara för den goda matens skull och den familjära stämningen, den rogivande utsikten bidrar också. Här blir man oftast sittandes länge, för att inte säga väldigt länge. Kanske inte så konstigt eftersom det inte finns så mycket annat att göra. Ta gärna en titt i Voulas affär där hon säljer många fina saker.

 

Fish Restaurant Glaros. Agathonissi.

Taverna Glaros. Ovanför tavernan ligger Studio Glaros.

 

Taverna Glaros på Agathonissi.

Taverna Glaros på kvällen.

 

Prova gärna deras get i ugn, den är suverän. Färsk fisk är en annan specialitet. Hos Jannis kan du även köpa bröd, vatten, öl och vin.

 

Läs om vårt första möte med Taverna Glaros här »

 

Fler bilder från stranden i Agios Georgios finns här »


LÄS MER OM AGATHONISSI

Om Agathonissi

Resa hit

Resa runt

Byar

Stränder

Sevärdheter

Vandra

Boka hotell

Bilder

Väder

Karta

Resebrev

Forum

E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera