Kalimera Grekland Agathonissi.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Megalo & Mikro Chorio på Agathonissi

Mikro Chorio ligger mittemot Megalo Chorio och har cirka 10 invånare, byn är så liten att om man blinkar så missar man den. Här finns inga faciliteter över huvudtaget.

 

Mikro Chorio. Agathonissi.

Den pyttelilla byn Mikro Chorio sedd från Megalo Chorio.

 

Strax utanför byn ligger en liten kyrka som heter Agios Panteleimonos. Den 26 juli varje år firas kyrkans helgon med en stor fest som inkluderar mat och dryck, levande musik och naturligtvis dans. Ofta är det "The band from Agathonissi" som står för musiken. Läs mer om The band from Agathonissi på sidan om Platys Gialos på Lipsi.

 

Kyrkan Agios Panteleimonos i Mikro Chorio på Agathonissi.

Kyrkan Agios Panteleimonos i Mikro Chorio. I bakgrunden syns Megalo Chorio.

 

Har du inte lyckan att vara på Agathonissi den 26 juli kan du trösta dig med att utsikten från kyrkan är densamma året om. Vyn över Megalo Chorio och den vackra bukten nedanför är magisk. Köp med lite ost och vin, det är en idealisk plats att ha picknick på.
Megalo Chorio ligger några hundra meter ovanför Agios Georgios. I byn bor nästan hela öns befolkning (165 personer), med andra ord en metropol i jämförelse med lillasyster Mikro Chorio. Därav namnet Megalo som betyder "stor" på grekiska, och följaktligen betyder Mikro "liten" eller "lilla", men det visste du säkert redan. :-)

 

Megalo Chorio. Agathonissi. Grekland.

Megalo Chorio ligger på berget ovanför hamnen. Bilden är tagen från Mikro Chorio.

 

Megalo Chorio är Agathonissis "huvudstad", här finns post, bankomat och skola. Tidigare fanns här en minimarket och två tavernor. De är tyvärr nedlagda. Backen mellan Agios Georgios och Megalo Chorio är inte att leka med, jag lovar.

 

Agathonissi. Megalo Chorio.

Huvudgatan i Megalo Chorio.


LÄS MER OM AGATHONISSI

Om Agathonissi

Resa hit

Resa runt

Byar

Stränder

Sevärdheter

Vandra

Boka hotell

Bilder

Väder

Karta

Resebrev

Forum

E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera