Kalimera Grekland Alonissos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Fler stränder på Alonissos

Det finns många fler stränder än de jag beskriver på denna sida. Här kan du läsa om några av dessa stränder.

Marpunta är något som liknar en semesterby, typ all inklusive, cirka 2 kilometer söder om Patitiri. Nedanför det stora hotellet finns två mindre stenstränder, en på var sida om ett näs. Är man inte gäst på hotellet är man inte välkommen till stränderna. Åtminstone har jag upplevt det så.

 

Marpunta beach. Alonissos.

Marpunta beach.

 

Ghialia är en medioker strand som ligger några kilometer norr om Chora. Stranden ser fin ut från håll, men håller inte riktigt måttet. I ena ändan av stranden står en väderkvarn som används som sommarstuga. Inga faciliteter.

 

Megalos Mourtias beach. Alonissos.

Megalos Mourtias.

 

Megalos Mourtias är en ganska fin liten småstensstrand med inbjudande vatten och flera mysiga tavernor några kilometer nedanför Chora. Du tar dig hit med bil eller moped från Chora, eller till fots via vägen som går till Vithisma. Megalos Mourtias är mycket rogivande och man blir gärna sittandes länge på någon av tavernorna.
Tsoukalia beach. Alonissos.

Tsoukalia.

 

Tsoukalia är en ganska lång klapperstensstrand med fina omgivningar och härligt vatten. Precis som vid Ghialia beach finns här en väderkvarn som används som sommarhus. Ingen taverna men väl en kantina. Tsoukalia baech ligger på västkusten. För att komma hit kör du mot Votsi, innan du kommer fram dit svänger du vänster.

 

Chrisi Milia beach. Alonissos.

Chrisi Milia.

 

Chrisi Milia cirka 5 kilometer nordost om Patitiri, är en av öns få sandstränder, och även en av öns populäraste stränder. Solstolar och parasoll finns att hyra, och det finns en taverna.


LÄS MER OM ALONISSOS

Om Alonissos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera