Kalimera Grekland Kalymnos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

En varm dag med moped på Kalymnos
Efter frukost gjorde vi en kort båttur över till Myrties på Kalymnos. Fortfarande varmt som i en bakugn. När vi kom till Myrties gick vi direkt till svenska Katarina som jobbar på AVIS. Vi hyrde moped, och fick en trevlig pratstund med Katarina.

 

AVIS i Myrties. Kalymnos.

Katarina och Camilla på AVIS i Myrties.

 

Jag har kört runt Kalymnos flera gånger. Camilla har också varit här några gånger, men hon har aldrig sett ön. När vi har varit här tillsammans tidigare har vi bara stannat några timmar i väntan på en båt. En gång sov vi en natt på en taverna i väntan på båten till Astypalea. Det var tider det.

Jag hade lite svårt att bestämma vad vi skulle se på Kalymnos. Vi hade bara en dag på oss, så det gällde att välja ut några godbitar. Först körde vi till Arginonta. Mest för att visa Camilla de vackra bergen, och den fina vägen. Trots den tidiga timmen var det fruktansvärt varmt ute. Att sitta på en moped och svettas i en hjälm var inte så kul, så vi körde till Platys Gialos och badade.

 

Platys Gialos. Kalymnos.

Stranden i Platys Gialos.
Vi hade tänkt leta upp Monica som bloggar på Kalimera, men det var för varmt, så vi gav upp det. Dock gjorde vi en snabbvisit i hennes by Vlychadia för att jag ville visa Camilla det fina museet Sea World of Valsamidis.

 

Sea World of Valsamidis.  Kalymnos.

Sea World of Valsamidis.

 

Efter lunch började det att koka i våra hjälmförsedda hjärnor. Ändå körde vi upp till klostret Agios Savvas och beundrade utsikten över Pothia. Sedan körde vi till den lilla fina stranden Gefyra. Inget bad här heller. Vi borde stannat någonstans och doppat oss, men det dröjde ända tills vi kom till den lilla byn Rina i Vathydalen. Gissa om det doppet satt som en smäck.

 

Rina. Vathydalen. Kalymnos.

Badet i Rina som ligger i Vathydalen.

 

 

Sedan körde vi utmattade till Myrties där vi lämnade mopeden och åkte över till Telendos igen. Vi bestämde oss för att återvända till Kalymnos vid ett annat tillfälle. Nu håller vi tummarna för att värmen ska bedarra, annars måste vi nog åka hem till Sverige. Vädret är inte att leka med.

 

 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »

Kalymnos på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera