Kalimera Grekland Kalymnos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Massouri och Myrties på Kalymnos

Myrties och Massouri är Kalymnos två största turistorter, och det är här de flesta som reser till Kalymnos på charter bor. Tja, egentligen är det här nästan alla turister bor, oavsett hur man reser. Byarna sitter så tajt ihop att det knappt märks att det i realiteten är två byar.

 

Massouri och Myrties på Kalymnos sett från Telendos.

Massouri och Myrties sett från Telendos.

 

Det tar inte många minuter att gå från ena byn till den andra. Kommer du med bil eller moped är sträckan längre eftersom det är enkelriktat från Myrties till Massouri. Man måste köra en rejäl omväg till Massouri. Nu gör inte det så mycket eftersom utsikten över Telendos är så vacker. :-)

 

Stranden i Massouri på Kalymnos.

Stranden i Massouri.

 

Båda byarna domineras av hotell, pensionat, tavernor, kaféer, barer, souveniraffärer, resebyråer samt bil- och mopeduthyrare. Precis som i många andra turistorter, men Myrties och Massouri kan självklart inte jämföras med turistorterna på exempelvis Kos och Rhodos. För även om byarna i mångt och mycket är turistanpassade upplevs det inte så. I alla fall gör inte jag det. Jag känner mer att det är en lågmäld turism kombinerat med en stor dos gemytlighet.

 

Utsikt över Telendos från en av restaurangerna i Massouri på Kalymnos.

Utsikt över Telendos från en av restaurangerna i Massouri.
Massouri är den mest utvecklade av de båda byarna. Det är här de flesta restaurangerna, affärerna och hotellen finns. Flera av tavernorna i Massouri har vacker utsikt över Telendos och en middag med solnedgång är inte helt fel. Två av de bättre restaurangerna är Prego och Kokkinides. Båda ligger så att säga på fel sida om vägen, men maten kan ju vara bra ändå, inte sant.

 

Stranden i Myrties på Kalymnos.

Stranden i Myrties.

 

En annan sak som skiljer byarna åt är att det i Massouri finns ett slags torg, och att det i Massouri är mer klättrarinriktat än vad det är i Myrties. Men det är bara i Myrties som Babis Snackbar finns. Babis Snackbar ligger till vänster om piren varifrån båtarna till Telendos utgår. Babis bar är väldigt populärt bland Kalimeraläsare, och har så varit under många år. Här finns en pool att bada i om man skulle tröttna på att bada i det salta havet.

 

Piren i Myrties varifrån båtarna till Telendos går. Babis till vänster.

Piren i Myrties varifrån båtarna till Telendos går. Babis till vänster i bild.

 

Stranden i Myrties är småstenig medan stranden i Massouri består av sand och lite småsten. Stranden i Massouri är den mest turistanpassade. Vattnet vid bägge stränderna är ljuvligt, och utsikten över du vet vad är så klart oförglömlig.

Tips på hotell i Massouri och Myrties finns här »


LÄS MER OM KALYMNOS

Om Kalymnos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera