Kalimera Grekland Kalymnos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa runt på Kalymnos

Att upptäcka Kalymnos på egen hand med moped eller bil är ett stort nöje. Trafiken är visserligen livlig, på gränsen till galen, i och omkring Pothia, men på andra delar av ön är det lugnt. Några av vägsträckorna hör till de vackraste man kan tänka sig.

Bland annat vägen mellan Massouri och Emporios, som är en av de vackraste sträckor jag har kört; vägen slingrar sig som fiskkrokar och bergen ovanför är karga, höga och majestätiska. En annan minst lika fin vägsträcka är den som går från Arginonta till Vathy och Rina. Missa inte den. Ännu en fantastisk vägsträcka är den som går till Palionisos.

 

AVIS i Myrties på Kalymnos. Hyra bil och moped.

AVIS i Myrties där svenska Katarina jobbar. Telendos syns till höger i bild.

 

HYRA MOPED OCH BIL

Bil och moped finns att hyra i de stora turistorterna, som Myrties och Massouri, samt i Pothia. Jag kan varmt rekommendera AVIS i Myrties där svenska Katarina arbetar. Katarina är oerhört seriös, och supertrevlig. AVIS hyr ut både moped och bil, och har även kontor i Massouri. Om du vill boka hyrbil hemifrån kan du göra det via Rentalcars som är ett seriöst biluthyrningsföretag som samarbetar med alla stora biluthyrare.

Boka hyrbil via Rentalcars här »

BUSS

Med lokalbuss kan man ta sig runt nästan hela ön. Bussarna utgår från Pothia och trafikerar Chora, Elies, Kantouni, Platys Gialos, Myrties, Massouri, Rina, Emporios och Vlichadia.

 

Vägen mellan Massouri och Emporios, via Arginonta, på Kalymnos.

Del av den vackra vägen från Massouri till Emporios, via Arginonta.
TAXI

Taxi är hyfsat billigt och ett bra alternativ till buss. Taxi mellan Pothia och Myrties kostar mellan 13-15 €. Taxichaufförerna på Kalymnos verkar vara av ett annat släkte än många andra taxichaufförer. På Kalymnos är de så trevliga att man nästan inte vill komma fram. En av dessa trevliga taxichaufförer heter Georgos Koukouvas. Du når honom på mobilen: 6945641778.

BÅT

Båtar till grannön Telendos går från Myrties från 08.00 till midnatt. Resan tar runt 5 minuter och kostar cirka 3 €.

 

Vägen till Palionisos på Kalymnos.

Del av den mycket vackra vägen till Palionisos.

 

UTFLYKTSBÅT

Det finns ett flertal utflyktsbåtar att välja på. Den populäraste utflykten går till den lilla ön Pserimos (80 invånare) som ligger mellan Kalymnos och Kos. På Pserimos är det sol och bad som gäller. Flera tavernor finns. Du kan även åka på tur runt ön och se den vackra solnedgången.

UTFLYKTSBUSS

Om du inte kan, eller vill, upptäcka Kalymnos på egen hand kan du åka på en guidad busstur runt ön. Det finns flera företag som anordnar guidade turer. Hör dig för i resebyråerna efter en tur som passar dig.


LÄS MER OM KALYMNOS

Om Kalymnos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera