Resa till Kalymnos

Om Kalymnos »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Trots avsaknad av internationell flygplats är det enkelt att resa till Kalymnos, på charter eller på egen hand. Chartern var under några år på nedgång, men har kommit tillbaka rejält.

CHARTER
Åker du till Kalymnos på charter landar du på grannön Kos. Från flygplatsen går transferbussen till den lilla hamnen Mastichari, en resa som tar cirka 15 minuter. Från Mastichari tar det cirka 1 timme med båt till Pothia på Kalymnos.

Du kan välja att bo i Myrties, Massouri eller i huvudstaden Pothia. Du kan åka charter till Kalymnos med Apollo, TUI och Ving.

FLYGSTOL
Om du väljer att resa till Kalymnos på egen hand är det enklast att köpa en flygstol till Kos och sedan vidare med båt, antingen från Mastichari eller från Kos stad. Andra alternativ är att flyga till Samos eller Rhodos och vidare med båt därifrån.

Telendos Star. Myrties.

Telendos Star lämnar hamnen i Myrties.


Hamnen i Pothia.

Hamnen i Pothia.


INRIKESFLYG
Daglig flygförbindelse med Aten.

BÅT
Kalymnos har mycket bra båtförbindelser med de flesta öarna i Dodekaneserna, inte minst med Telendos, Kos och Leros. Som många andra öar i den här delen av övärlden domineras båttrafiken av bärplansbåtar av olika slag, de är dubbelt så snabba, och dubbelt så dyra som vanliga färjor. Som väl är finns det stora färjor som trafikerar Kalymnos också, fast långt ifrån lika ofta som bärplansbåtarna.

Sedan finns förstås Nisos Kalymnos också, eller "Nisse" som många öluffare kallar henne. Det är en liten bilfärja som har sin hemmahamn på just Kalymnos. Nisos Kalymnos trafikerar Astypalea, Arki, Agathonissi, Leros, Lipsi, Patmos och Samos (Pythagorion). En annan lokal båt är Telendos Star som trafikerar Mastichari på Kos, och Xerokampos på Leros. Alla båtar lägger till i Pothia, utom Telendos Star som utgår från Myrties.

Båttidtabell för Kalymnos »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa »

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera