Kalimera Grekland Kalymnos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Kalymnos
Trots avsaknad av internationell flygplats är det enkelt att resa till Kalymnos, på charter eller på egen hand. Chartern var under några år på nedgång, men har kommit tillbaka rejält.

CHARTER

Åker du till Kalymnos på charter landar du på grannön Kos. Från flygplatsen går transferbussen till den lilla hamnen Mastichari, en resa som tar cirka 15 minuter. Från Mastichari tar det cirka 1 timme med båt till Pothia på Kalymnos.

Du kan välja att bo i Myrties, Massouri eller i huvudstaden Pothia. Du kan åka charter till Kalymnos med Apollo, TUI och Ving.

FLYGSTOL

Om du väljer att resa till Kalymnos på egen hand är det enklast att köpa en flygstol till Kos och sedan vidare med båt, antingen från Mastichari eller från Kos stad. Andra alternativ är att flyga till Samos eller Rhodos och vidare med båt därifrån.

 

Båtarna till Telendos går från hamnen i Myrties på Kalymnos.

Båtarna till Telendos går från hamnen i Myrties, som du ser under pilen.

 

INRIKESFLYG

Daglig flygförbindelse med Aten.


BÅT

Kalymnos har mycket bra båtförbindelser med de flesta öarna i Dodekaneserna, inte minst med Telendos, Kos och Leros. Som många andra öar i den här delen av övärlden domineras båttrafiken av katamaraner av olika slag, de är dubbelt så snabba, och dubbelt så dyra som vanliga färjor. Som väl är finns det stora färjor som trafikerar Kalymnos också, fast långt ifrån lika ofta som bärplansbåtarna.

 

Hamnen i Pothia på Kalymnos.

Hamnen i Pothia. Klostret Agios Savvas syns uppe på berget.

 

Sedan finns förstås Nisos Kalymnos också, eller "Nisse" som många öluffare kallar henne. Det är en liten bilfärja som har sin hemmahamn på just Kalymnos. Nisos Kalymnos trafikerar Astypalea, Arki, Agathonissi, Leros, Lipsi, Patmos och Samos (Pythagorion). En annan lokal båt är Telendos Star som trafikerar Mastichari på Kos, och Xerokampos på Leros. Alla båtar lägger till i Pothia, utom Telendos Star som utgår från Myrties.

 

Båttidtabell för Kalymnos »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa »


LÄS MER OM KALYMNOS

Om Kalymnos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera