Kyra Panagia beach på Karpathos

Om Karpathos »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Kyra Panagia ligger cirka 7 kilometer norr om Aperi och är precis som Achata beach omgiven av höga klippavsatser. Vyn över stranden från vägen är hypnotiserande, långt därnere mellan klipporna urskiljer man ett inbjudande djupblått hav och en kritvit strand. Den tvärbranta pinjeträdskantade vägen går i kringelkrokar ner mot stranden. Stäng av motorn och njut för vackrare än så här blir det knappast.

Kyra Panagia är en mycket populär strand. Här finns flera tavernor samt hotell och pensionat. Sanden är uppblandad med småsten. Kring klipporna till vänster (där badbåten lägger till) är det fint att snorkla. På motsatta sidan ligger kyrkan som stranden fått sitt namn från. Kyrkan byggdes 1883 av en kapten som tack för att han överlevde när hans båt gick under i en svår storm.

HOTELL & PENSIONAT I KYRA PANAGIA
Av de fyra fina stränderna norr om Pigadia är Kyra Panagia den enda strand som det finns hotell på. Kyra Panagia ApartHotel är det enda hotell som finns på booking.com. Hotellet har pool om du skulle tröttna på havet. Hur det nu skulle gå till?

Boka Kyra Panagia ApartHotel här »

Vägen till Kyra Panagia .

Den mycket vackra vyn över Kyra Panagia beach.


Kyra Panagia. Strand.

Det underbara vattnet vid Kyra Panagia beach.


Kyra Panagia beach. Karpathos.

Kyra Panagia beach.

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera