Myrtos beach på Kefalonia

Om Kefalonia »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »


Myrtos beach (eller Mirtos) är utan tvekan en av Greklands vackrast belägna stränder. Kanske till och med den vackraste. När man står ovanför stranden och tittar ut över det blå havet och den långa vita stranden är det nära att man tappar andan. Myrtos är inte bara vacker att se från håll, det är också en fantastisk sol- och badstrand.

Det finns de som säger att det är Greklands bästa strand, jag håller inte riktigt med, men att det är en av de fem finaste skriver jag gärna under på. Hur som helst är Myrtos en av Greklands mest fotograferade stränder, kanske den mest fotograferade efter Smugglers Wreck Zakynthos och Porto KatsikiLefkas. Fotoplatser finns på två ställen längs vägen ovanför stranden. Jag kan garantera att även du kommer att stanna och fotografera så det ryker ur kameran. :-)

Stranden är lång och bred och sväljer hur mycket folk som helst. Från håll ser det ut som att stranden är täckt av vit pulversand, men så är det inte, det är vita stenar. Man blir ganska snopen när man kommer ner och märker det. Fördelen är ju att man slipper flygande sand, något i alla fall jag inte vill bära med mig hem. Var aktsam när du badar för det blir djupt på en gång.

Tyvärr finns det ingen taverna på stranden, och det finns inga solstolar eller parasoll att hyra.

Myrtos beach. Kefalonia.

Vy över Myrtos beach.Myrtos beach.

Myrtos ligger cirka 11 kilometer söder om Assos, och cirka 9 kilometer nordväst om Agia Efimia. Vill du ha nära till stranden i Myrtos passar någon av dessa byar bäst att bo i.

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera