Kalimera Grekland Kos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Kardamena på Kos
Den forna fiskebyn Kardamena ligger på Kos södra kust cirka 26 kilometer från Kos stad, och cirka 7 kilometer från flygplatsen i Antimachia. Här bor cirka 1 650 åretruntboende. Antalet personer ökar dramatiskt under sommaren för Kardamena är en av Kos populäraste charterorter.

 

Tavernor i Kardamena på Kos.

Hamnpromenaden i Kardamena.

 

När jag kom hit första gången (2003) fick jag en chock. Jag hade aldrig sett något liknade. Så här skrev jag om Kardamena när jag kom hem:

"Under högsäsong är Kardamena något av en brittisk koloni, här dominerar engelska, det finns knappt en enda skylt på grekiska. Folk sitter på brittiska pubar och läser engelska tidningar och kastar ibland ett öga på en gammal engelsk fotbollsmatch som visas på storbildsteven.

McDonalds ligger på strandkrypavstånd, solstolarna ligger tätare än sälar och det är fruktansvärt mycket folk. Ur megafoner hörs lockrop om gratis shots och reklam för helvilda nätter på klubbarna. Och alla stortrivs! Kardamena är som en planet hämtad från boken "Liftarens guide till galaxen" av Douglas Adams.

Främst tänker jag då på den planet som bara består av kuster med osannolikt vackra stränder och där klockan alltid är några minuter före stängningsdags. Planeten finns i verkligheten och den heter Kardamena!"

 

Shopping på huvudgatan i Kardamena på Kos.

Huvudgatan i Kardamena.


Sedan dess har det hänt mycket på Kos, och här i Kardamena. Idag reser många barnfamiljer hit, och det vilda festandet har tunnat av. När jag senast var här fick byn mitt gillande. Visst fanns det fortfarande många barer, och visst dominerade det engelska språket, men känslan var en helt annan än från år 2003.

 

Stränderna i Kardamena. Kos.

En av stränderna i Kardamena.

 

Det som först och främst lockar turister hit är de fantastiska stränderna. Flera av dem är mycket barnvänliga, och vattnet är minst sagt inbjudande. Idag går det charter hit med Apollo, och jag tror inte att de skulle satsa på Kardamena som det såg ut 2003. Om du skulle tröttna på stränderna runt Kardamena kan du gå längs kusten ända till Helona beach.

 

Kardamena beach. Kos.

En annan av stränderna i Kardamena.

 

HOTELL I KARDAMENA

Om du vill stanna några nätter i Kardamena har du många hotell och familjepensionat att välja mellan. Kalimera Mare och Nissia Kamares är de två mest bokade hotellen i Kardamena via Kalimera.

Kalimera Mare »

Nissia Kamares »

Boka andra hotell i Kardamena här »


LÄS MER OM KOS

Om Kos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera