Kalimera Grekland Kos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa runt på Kos
Kos är en stor ö med många invånare och naturligtvis avspeglar det sig i trafiken, som är ganska intensiv. Speciellt gäller det i och omkring Kos stad och längs den stora vägen ner till Kefalos. Somliga kör som galningar och det gäller att hela tiden vara vaksam och följa trafikreglerna även om ingen annan verkar göra det.

HYRA MOPED, BIL OCH CYKEL

Om du ska se hela Kos bör du hyra bil för det är ganska stora avstånd. Som exempel kan nämnas en av mina favoritstränder, Agios Theologos, dit det är cirka 45 kilometer att köra från Kos stad. Jag har kört den sträckan med moped och jag kan försäkra att det var en jobbig körning.

 

Att hyra cykel är vanligt på Kos.

Att hyra cykel är vanligt. Det finns till och med cykelbanor i Kos stad.

 

Om du inte har tänkt köra långt klarar du dig lika bra med moped, eller cykel om du i stället föredrar det. Kos stad, och kuststräckan väster om Kos stad, är platt som en pannkaka och mycket cykelvänligt. Cyklande turister är en vanlig syn, ibland är det lite som att titta på Tour de France. Kommunen har anlagt cykelbanor till de närmsta stränderna.

Det finns ett stort antal uthyrningsfirmor i Kos stad, samt i alla större turistorter. Om du vill kan du boka hyrbil hemifrån och hämta den på flygplatsen, eller i någon annan ort på Kos. Rentalcars är ett seriöst biluthyrningsföretag som samarbetar med alla stora biluthyrare.

Boka hyrbil via Rentalcars här »


Leksakståg i Kos stad.

Leksakståg i Kos stad.

 

BUSS

Med buss kan du åka till alla större byar, till några av de populäraste stränderna och till och från flygplatsen. Flygbussen trafikerar Kos stad, via Mastichari, samt Kardamena och Kefalos. Tidtabell finns på www.ktel-kos.gr

TAXI

Taxibilar finns överallt och det är inga problem att hitta en ledig bil. Taxi mellan flygplatsen och Kos stad kostar cirka 35 €. Telefonnummer: 22420-23333.

TÅG

Gillar du att åka "leksakståg" har du två olika tåg att välja mellan: ett som går till tempelområdet Asklepion, och ett som puttrar runt i Kos stad.

 

Utflyktsbåtar i hamnpromenaden i Kos stad.

Utflyktsbåtar i hamnpromenaden i Kos stad.

 

BÅTUTFLYKTER

Om det är något det finns gott om på Kos så är det utflyktsbåtar. Om du går längs hamnpromenaden en kväll kommer du garanterat att bli snurrig av alla båtar, och trött på alla som tjatar på att just du ska åka med just deras båt. De flesta företag har samma utbud, det enda som skiljer dem åt är typ av båt. Dagsutflykter till Pserimos, Kalymnos och Nisyros är vanligast. Några bolag erbjuder dagsturer runt Kos och vill du åka utomlands är det Bodrum i Turkiet som gäller.


LÄS MER OM KOS

Om Kos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera