Kalimera Grekland Koufonissi.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Koufonissi - en ö i förändring

Förändringens vindar har blåst över Koufonissi. Det kan jag säga utan att överdriva. Vi har varit på Koufonissi ett otal gånger. Första gången tror jag var 1995. Då kändes Koufonissi som kusinen från landet. Nu, på bara några få år, har ön förvandlats å det väldigaste. På gott och på ont. För öbornas skull hoppas jag att det är på gott.

 

Utsikt från Sofia Soultani på Koufonissi.

Utsikten från Glaros Rooms var som väl var densamma som tidigare.

 

 

För den som aldrig varit på Koufonissi - och inte känner till förändringarna - gör det självklart inget. Då är Koufonissi ett litet strandparadis. Vi som, så att säga, var med från början är inte så glada. Inte för att vi är emot utveckling, öarna måste utvecklas, eller dö, det är vi fullt medvetna om.

Men när man bygger så hämningslöst mycket tycker vi att det är trist. Man bygger för högsäsong. Under lågsäsong (som nu) var de flesta hotell ödsligt tomma (eller stängda, eller ofärdiga) och tavernaägarna skriker efter kunder.

 

Hotel Koufonissi.

Hotel Koufonissi.

 

På Hotel Koufonissi har det planterats gräs, palmer och kaktusar som kräver mycket vatten, något som det råder stor brist på.


Ett av de "gamla" hotellen har bytt skepnad totalt. Från att ha varit ett ganska enkelt pensionat är det idag ett fyrstjärnigt hotell med swimmingpool, poolbar, stora kaktus- och palmgrupper och tjocka gröna gräsmattor. Säkert svindyrt under högsäsong. Nu kostade rummen bara 30 €.

 

Taverna vid Pori beach på Koufonissi.

Taverna vid Pori beach.

 

På vägen till Finikas låg ytterligare ett hotell med pool. På Fanos beach fanns en snack bar. Pori har, förutom taverna, nu även begåvats med en snack bar. Rum finns att hyra. Fler hus är under uppbyggnad.

 

Kalimera beach. Koufonissi.

Vår favoritstrand - Kalimera beach - var sig lik. Tack för det!

 

Fanns det då inget positivt att säga om Koufonissi. Jo. Vattnet var lika ljuvligt och stränderna hör alltjämt till gräddan i Kykladerna. Byn är i det närmaste intakt. Huvudgatan har fortfarande titeln som övärldens knögligaste och Taverna Melissa är still going strong.

 

 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »

 

Koufonissi på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera