Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Agia Roumeli på södra Kreta

Agia Roumeli är en pytteliten by (60 inv) mellan Sougia och Loutro på södra Kreta. Byn är precis som grannbyn Loutro fri från bilar och andra motorfordon.

Enda sättet att ta sig till Agia Roumeli är med båt eller till fots, och de allra flesta går till fots eftersom det är här som Samariaravinen slutar. Om man går Samariaravinen hamnar man i Agia Roumeli vare sig man vill eller inte. Såvida man inte går ravinen ner, och upp samma väg tillbaka.

 

Vandra Samariaravinen till  Agia Roumeli på södra Kreta.

Samariaravinen. Snart framme i Agia Roumeli.

 

Läs mer om Samariaravinen här »

 

Eftersom i stort sett alla som vandrar i Samariaravinen avslutar sin vandring i Agia Roumeli så finns här gott om tavernor. Beroende på hur lång tid man tar på sig i ravinen har man olika lång tid på sig innan man åker vidare med färja till Chora Sfakion, för vidare färd med buss till exempelvis Chania. De flesta tillbringar sin väntan på stranden eller på någon av tavernorna.

 

Tavernor och restauranger i Agia Roumeli på södra Kreta.

Huvudgatan i Agia Roumeli.
Om du har lust att stanna över natten så finns det flera hotell och pensionat att välja mellan. Kvällarna och morgnarna är mycket tysta och stillsamma i Agia Roumeli. Calypso är ett av de hotell som har bäst läge.

Boka Calypso »

Boka andra hotell i Agia Roumeli här »

 

Stranden i Agia Roumeli på södra Kreta.

Stranden i Agia Roumeli.

 

Agia Roumeli är en av byarna på södra Kreta som det går att båtluffa till. Bilfärjorna Samaria och Daskalogiannis trafikerar rutten Paleochora, Sougia, Agia Roumeli, Loutro och Chora Sfakion, och vice versa.

 

Läs mer om Kreta på Kalimera »

 

E-guider om Kreta »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera