Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Platanias väster om Chania på Kreta
Platanias är den största turistorten längs Chaniakusten och är bland annat känd för sitt nattliv. Här finns ett flertal klubbar och diskotek. Hit åker unga Chaniabor för att partaja. Tro nu inte att Platanias är en renodlad partyort, för så är det absolut inte. Platanias passar lika väl för gamla som för unga. Här finns förstås alla slags faciliteter man kan tänka sig: tavernor, barer, kaféer, diskotek, bil- och mopeduthyrare, mataffärer, souveniraffärer, klädbutiker, banker och bankomater, resebyråer osv. Hit kan du åka charter med i stort sett alla svenska charterbolag.

Stranden består av sand uppblandat med mindre stenar. Undervattenströmmar förekommer och det händer att det råder badförbud. Det gäller för övrigt längs hela kuststräckan, inte bara här i Platanias.

 

Stranden i Platanias väster om Chania på Kreta.

Stranden i Platanias.

 

Ovanför själva turistorten ligger gamla Platanias. Backen upp är brant, men väl värd mödan, för i gamla Platanias är det trevligt att strosa runt i gränderna, och kanske äta på någon av tavernorna, några av dem har gudomlig utsikt över havet.

 

Platanias på Kreta sett från Old Platanias. Ön Theodorou rakt fram och Agia Marina till höger.

Platanias sett från Old Platanias. Ön Theodorou rakt fram och Agia Marina till höger.

 

Boka hotell i Platanias här »

 

Läs mer om Kreta på Kalimera »

E-guider om Kreta »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera