Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Agia Marina väster om Chania på Kreta

Agia Marina är en av de populäraste turistorterna på Kreta. På en sträcka om 20 kilometer väster om Venetianska hamnen i Chania ligger nio byar som det går charter till från Sverige: Nea Chora, Chrissi Akti, Agii Apostoli, Kalamaki, Kato Stalos, Agia Marina, Platanias, Gerani och Maleme. Hit kan du åka charter med i stort sett alla svenska charterbolag.

 

Den långa barnvänliga stranden i Agia Marina väster om Chania på Kreta.

Den långa stranden i Agia Marina.

 

Agia Marina ligger cirka 10 kilometer väster om Venetianska hamnen i Chania. Där Agia Marina slutar tar Platanias vid. Det är svårt att se var den ena turistorten börjar och var den andra slutar. Men tack vare en vägskylt så får man svaret. Det är inte så mycket som skiljer Agia Marina och Platanias åt. Det finns ungefär samma gigantiska utbud här som där.

 

Där stranden i Agia Marina på norra Kreta slutar börjar stranden i Platanias.

En bit längre fram på stranden i Agia Marina.

 

Det som skiljer orterna åt är att Agia Marina är lugnare, och att stranden är mycket bättre. Stranden är väldigt fin, den består av finkornig sand och är långsträckt och barnvänlig. Undervattenströmmar förekommer och det händer att det råder badförbud. Det gäller för övrigt längs nästan hela kuststräckan, inte bara här i Agia Marina. Vill du slippa undervattenströmmar passar Agii Apostoli bättre, framförallt om du reser med småbarn.

Den lilla ön Theodorou utanför Agia Marina är naturreservat och hemvist för den kretensiska vildgeten kri-kri. Det är inte tillåtet att gå iland, men det går utflyktsbåtar dit som stannar utanför ön.

 

Platanias, Agia Marina och ön Theodorou sett från Gamla Platanias som ligger väster om Chania på Kreta.

Platanias, Agia Marina och ön Theodorou sett från Old Platanias.
I Agia Marina finns förstås alla slags faciliteter man kan tänka sig: tavernor, barer, kaféer, diskotek, bil- och mopeduthyrare, mataffärer, souveniraffärer, klädbutiker, banker och bankomater, resebyråer osv. Arkitekturen är modern och består i allmänhet av just affärer, restauranger och hotell. Det finns - precis som i Platanias - en gammal stadsdel, men den är inte lika mysig som i Old Platanias.

 

Agia Marina beach nära Platanias på norra Kreta.

Stranden i Agia Marina åt andra hållet

 

TA SIG RUNT AGIA MARINA

Det mesta ligger inom gångavstånd. Det funkar till och med att gå in till Chania. (Jag har gått från Platanias till Chania flera gånger.) Buss trafikerar hela kuststräckan och bussarna går väldigt ofta. Vill du besöka de kända stränderna Elafonissi (65 km) och Falassarna (43 km) kan du hyra en bil, eller åka buss. Ett roligt sätt att upptäcka närområdet är att åka en tur med The Little Fun Train som går till många spännande platser omkring Agia Marina.

 

Agia Marina nära Chania är en av Kretas populäraste resmål med charter.

Den del av Agia Marina beach som ligger närmast Chania.

 

HOTELL I AGIA MARINA

I princip alla som åker till Agia Marina reser på charter. Men självklart finns det även ett stort utbud för dig som föredrar att resa på egen hand. Jag har aldrig bott i Agia Marina och kan därför inte komma med några personliga tips.

Boka hotell i Agia Marina här »


VAD DU INTE FÅR MISSA NÄR DU ÄR I AGIA MARINA

 

Vad du inte får missa när du reser till Agia Marina på norra Kreta.

Missa inte 18 fina stränder i närheten, som du kan läsa om här »

 

Läs mer om Kreta på Kalimera »

 

E-guider om Kreta »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera