Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Elafonissi beach på sydvästra Kreta

Elafonissi in English. Elafonissi suomeksi.Elafonissi är sandsträndernas och det turkosfärgade vattnens förlovade land. Stranden ligger vid Kretas sydvästligaste spets där naturen har skapat ett strandparadis utan motstycke. I mångas ögon är det Greklands bästa strand, somliga säger att det är den bästa i hela Europa. Det är med andra ord inte svårt att ta med Elafonissi på en topplista, närmare tropikerna än så här kommer man inte, tavlan vore komplett om det inte vore för avsaknaden av palmer. Stranden kallas även Greklands Maldiverna.

 

Elafonissi  på Kreta är sandsträndernas och det turkosfärgade vattnens förlovade land.

Strandparadiset Elafonissi.


Strandområdet är stort som flera fotbollsplaner, hav och sand så långt man kan se. Vattnet är kristallklart, färgerna skiftar mellan turkosgrönt och klarblått, vid bra väderlek liknar Elafonissi en gigantisk swimmingpool. En liten annorlunda detalj är att vattnet är rosaskimrande längs hela strandlinjen, färgen kommer från pulveriserade snäckor.

 

Elafonissi  på Kreta är en mycket barnvänlig strand.

Elafonissi är en mycket barnvänlig strand.
En stor lagun bryter av på mitten av strandområdet, utanför lagunen ligger den lilla ön Elafonissi som gett stranden dess namn, runt ön finns ett flertal mindre stränder, sanddyner och klippformationer. Fantastiskt är bara förnamnet!

 

Elafonissi på Kreta.

Elafonissi är även en mycket vuxenvänlig strand.

 

Vid parkeringsplatsen finns även en ganska medioker självservering som säljer snabbmat och dricka. En annan liten snackbar finns på stranden. Synd på en så fin strand, en bättre taverna skulle sitta som en smäck. Ett annat alternativ är att gå upp till någon av de tavernor man passerar på vägen till stranden. Tavernan närmast stranden heter Panorama, lite längre upp ligger Elafonissi, och längst upp kan man smörja kråset på Innachorion.

Ett ännu bättre alternativ är att luncha innan Chrisoskalitissa, där ligger en mycket trevlig taverna med bra mat och rogivande utsikt. Tavernan heter Glykeria och ägs av en svensk-grekisk familj.

Läs om Glykeria här »

 

Elafonissi beach. Kreta.

Stranden som ligger på den lilla ön Elafonissi.

 

Elafonissi. Kreta. Grekland.

Samma lilla strand sedd från andra hållet.


RESA TILL ELAFONISSI

Från Chania är det cirka 80 kilometer till Elafonissi. Enklast är att köra till Elafonissi med eget fordon, så slipper man passa busstiderna. Kan du inte köra själv kan du åka buss som utgår från busstationen i Chania. Bussen stannar i flera av turistorterna väster om Chania, som Agia Marina och Platanias.

Det finns två vägar till Elafonissi. Vi brukar alternera och köra ena vägen dit och andra vägen hem. Vägen är snirklig och vissa tycker att den är otäck att åka på, men det tycker inte vi. Om du bor i Paleochora kan du åka badbåt till Elafonissi därifrån.

 

Elafonissi . Kreta. Greklands Maldiverna.

Elafonissi - Greklands Maldiverna.

 

HOTELL NÄRA ELAFONISSI

Nästan alla som reser till Elafonissi kommer hit över dagen. Men det finns några boenden för den som vill stanna över natten. Det bästa hotellen ligger i Chrissoskalittissa som ligger nära Elafonissi.

Tre bra boenden nära Elafonissi.

Elafonisi Resort by Kalomirakis Family »

Glykeria »

Nireides »

 

Elafonissi. Kreta.

Det är ett sant nöje att sakta strosa längs strandkanten i Elafonissi.

 

Den rosafärgade sandstranden Elafonissi beach på Kreta i Grekland.

Det är även ett sant nöje att ligga i vattnet och njuta.

 

Om Kretas andra paradisstrand - Falassarna - kan du läsa om här »

 

Läs om Kreta på Kalimera »

E-guider om Kreta »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera