Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vägen från Chora Sfakion till Aradena på Kreta
Det finns många slingriga vägar i Grekland, inte minst på Kreta där det kryllar av dem. En av de krokigaste vägar vi har kört går mellan Chora Sfakion och Aradenabron, via den lilla byn Anopoli.

Första gången vi bodde i Chora Sfakion var vägen upp oasfalterad. Vi tittade ofta upp mot vägen, och vi ville verkligen göra ett försök, men vi vågade inte. När vi återvände några år senare var vägen asfalterad, och då körde vi upp och ner varje dag. Det är en så otroligt häftig, och spännande vägsträcka.

 

Vägen mellan Chora Sfakion och Aradenabron på södra Kreta.

Vägen må vara slingrig, men bjuder på ack så vackra vyer. Chora Sfakion till vänster i bild.

 

Vägen slutar vid bron som går över Aradenaravinen. Om vägen upp är spännande och häftig, så är det ingenting mot vad själva Aradenabron är. Av alla Kretas sevärdheter tycker jag att Aradenabron är den mest sevärda. De första 10 kilometrarna är snirkligast. Därefter är det som vanligt på Kreta. Tills man alltså kommer fram till den där bron!

 

The road to Aradena bridge and Anopoli from Chora Sfakion in southern Crete.The Long and Winding Road to the Aradena bridge and Anopoli from Chora Sfakion in southern Crete.

 

Formel 1 bana. Kreta. Grekland.

Vägen till Anopoli är som en Formel 1 bana.

 

Anopoli är för övrigt en liten lantlig by med rum att hyra och två tavernor. På torget Anopoli finns en staty av Ioannis Daskalogiannis som jag skriver om på sidan om Frangokastello. Under Anopoli ligger byn Loutro, fast man ser den inte från byn. (Det finns en vandringsled ner till Loutro.)

 

Köra till Aradenabron på Kreta.

Chora Sfakion där vägen börjar, och snirklar sig (se pil) sedan som en orm uppför berget.

 

Från Chora Sfakion till Anopoli är det 13 kilometer, och till Aradenabron är det 16 kilometer.

 

Läs mer om Kreta på Kalimera »

E-guider om Kreta »


HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera