Kalimera Grekland Naxos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Första dagen på Naxos under lågsäsong

Vi sov mycket gott i natt efter den långa resan från Kreta till Naxos. Jag gick till bagaren och vi åt en mycket långsam frukost på balkongen. Det kändes verkligen underbart att vakna här. Och spännande! Undrar hur Naxos är under lågsäsong.

Ni kanske undrar varför vi valde att åka till Naxos efter Kreta. Naxos har vi ju redan besökt i år. Flera gånger dessutom. Varför inte åka till nya öar? Eller till Peloponnesos? Svaret är mättnad. Efter vår nästan månadslånga vistelse på Kreta kände vi oss mätta och fullt tillfredställda med livet och vår långa resa. Vi kan helt enkelt inte ta in mer. Allt är fulländat. Nu ska vi bara vara. Läsa. Sova. Summera. Vandra. Vila. Umgås. Spela tavli. Sitta och glo. Filosofera. Möjligen bada. Tvätta.

Kanske kommer äventyrslystnaden tillbaka, då ger vi oss av igen. Vi valde Naxos för att det är en levande ö oavsett tid på året och för att Pension Sofi har öppet året om. Att vi har kök, tvåglasfönster och element på rummet gör inte saken sämre.

 

 

De närmaste dagarna ska vi jobba ikapp med Kalimera: publicera resebrev, starta fototävlingen, svara på inlägg i forumet, svar på mejl (många mejl försvann när jag försökte hämta från min webbmejl igår), publicera nedräknare och summera resan.

Det enda vi har gjort idag är en kort runda på stan för att handla och för att se hur Naxos stad ser ut under lågsäsong.

 

Naxos stad i oktober.

En ganska öde hamnpromenad i Naxos stad den 30:e oktober.


När vi på kvällen gick ut för att äta middag upptäckte vi en (för oss) ny ouzeria i gamla stans gränder. Tänk att man efter så många besök på Naxos fortfarande kan hitta nya ställen. Bra dessutom!

Vi åt en sea-food- tallrik med tre sorters grillad bläckfisk (kalamari, octopus, soupia) och jätteräkor. Till det drack vi en flaska vatten och ett halvt kilo vin. Notan slutade på 15 € (inklusive bröd). Ouzerian heter Metaxi Mas och rekommenderas varmt.

 

Metaxi Mas i gamla stan på Naxos.

Metaxi Mas i gamla stan på Naxos.

 

« Föregående dag | Startsidan | Nästa dag »

 

Naxos på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera