Kalimera Grekland Samos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Utflykt till Samos vackra bergsbyar

Idag körde vi den vackra kustvägen (via Vathy) till Karlovassi. Vi hade planerat att äta lunch i Kosmadei och sedan ta oss till stranden Mikro Seitani. Dessvärre fanns det ingen taverna öppen i Kosmadei. Byn var spöklikt tom. Mötte en gammal man och två åsnor. Thats it.

Kosmadei är den högst belägna byn på Samos. Här finns stora möjligheter att se rovfågel. Vi såg både Eleonorafalkar och - tror vi - Bonelli Eagle (hökörn). Byn Kosmadei är inte den finaste byn på Samos, men är ändå värd att besöka, vägen dit är hisnande vacker, trots spår av skogsbränder.

 

Kosmadei. Samos.

Kosmadei är Samos högst belägna by. Långt därnere ligger Karlovassi.

 

I stället körde vi till Kastania för att äta lunch. Lunchen i Kastania var en upplevelse. Tavernan ligger runt ett jätteträd på stora torget. När vi skulle beställa fick vi gå in i köket och titta. Grekisk sallad, tsatziki och pork shop fanns att välja på.

Vi valde grekisk sallad och pork shop, till det en öl och en flaska vatten. Vi fick själva bära ut bröd, dryck, salt och peppar, olivolja och bestick. En sölduk fick vi också med oss som vi la på plats. Efter cirka 10 minuter vinkade tanten på oss, maten var klar. Camilla gick in och hämtade den. :-)

 

Kastania. Samos. Taverna.

Camilla hämtar mat från tavernan på torget i Kastania.


När vi ätit klart var det bara att bära in allt igen. På samma sätt gjorde alla andra som lunchade, det såg riktigt komiskt ut med alla bärande turister. Maten var för övrigt fantastisk. Fetaosten var hemgjord och mycket god. Priset för denna lunch var 12 €. Otroligt billigt.

 

Äta lunch i Kastania på Samos.

Lunchen i Kastania kostade bara 12 €.

 

 

När vi lunchat klart var det för sent att köra till Mikro Seitani. För att komma dit måste man nämligen vandra en bit och det skulle vi inte hinna. I stället körde vi hem till Pythagorion och vilade under AC:n. Middagen intogs på Elia. Igen. Det är svårt att välja någon annan restaurang. Elia är bäst, det bara är så.

 

God grekisk mat på Restaurang Elia i Pythagorion på Samos.

God mat på Restaurang Elia i Pythagorion.

 

Imorgon lämnar vi Samos för denna gång. Känns både bra och inte bra.

 

 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »

 

Samos på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera