Kalimera Grekland Samos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Självservering i Kastania på Samos

En bild berättar. Avsnitt 25.

Vi var på mopedutflykt till några av Samos vackra bergsbyar när vi kände att det var dags för lunch. Närmsta by var Kastania så vi styrd kosan dit. Vi satte oss på torgtavernan och väntade på att göra vår beställning. Det dröjde en liten stund innan vi hörde en dam ropa inifrån tavernas kök.

- Ella, ella, ella!

Hon vinkade leendes mot oss och vi gick henne till mötes inne i köket. Vi frågade om hon hade någon meny, men de hade hon inte. Kan vi titta i grytorna var vår nästa fråga. Några grytor att välja på fanns inte heller visade det sig.

Hon sa att hon kunde erbjuda oss grekisk sallad, tsatziki och pork shop. Något annat fanns inte. Vi valde grekisk sallad och pork shop, till det en öl och en flaska vatten. Tack sa damen, och sa åt oss att ta med vatten, öl och glas ut till bordet. Vi gjorde förstås som hon sa. En sölduk fick vi också med oss som vi la på bordet.

 

Äta lunch i bergsbyarna på Samos i Grekland.

Camilla bär ut vatten, öl, glas och en sölduk.

 

Efter 15-20 minuter hör vi damen ropa inifrån köket igen.

- Ella, ella, ella!

Maten var klar. Camilla gick leende in i köket och hämtade brickan med grekisk sallad, pork shop, bröd, salt och peppar, olivolja och bestick ut till bordet. Sedan satte vi oss och åt, och vi log hela lunchen.

 

Tavernor och restauranger i bergsbyn Kastania på Samos i Grekland.

Camilla hämtar brickan med vår mat.
Maten var för övrigt fantastiskt god. Det kan ha varit den godaste, och största, fläskkotlett vi någonsin ätit. När vi ätit klart var det bara att bära in allt igen. På samma sätt gjorde alla andra som lunchade, det såg riktigt komiskt ut med alla bärande turister. Kan bara hända i Grekland.

 

Pork shop och grekisk sallad på självserveringen i Kastania på Samos.

Pork shop och grekisk sallad på självserveringen i Kastania på Samos.

 

Om detta hade hänt i Sverige skulle vi aldrig ha stannat kvar om det bara fanns tre rätter att välja på, och vi skulle svära över den obefintliga servicen. "Vad fan är det här, ska vi själva hämta mat och bestick!" Hade vi säkert sagt.

Men nu hände sig detta i Grekland, och då log vi i stället.

Fler avsnitt från serien "En bild berättar" »


LÄS MER OM SAMOS

Om Samos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera