Kalimera Grekland Sifnos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Kamares på Sifnos

Sifnos hamnstad Kamares ligger tilltalande vackert mellan två höga berg som skiljs åt av en extremt långgrund sandstrand. Hamnen började byggas i början av 1900-talet när båtarna blev större och krävde mer utrymme. Då fanns det många keramikverkstäder i Kamares, idag återstår endast ett fåtal.

 

Huvudgatan i Kamares på Sifnos.

Huvudgatan i Kamares.

 

I början av 1990-talet, när alltfler turister reste till Sifnos, började Kamares sakta men säkert byggas ut till den turistort vi ser idag. Ordet turistort ska inte uppfattas som något negativt, ibland kan det ju göra det, men det gäller inte Kamares, som är en trevlig och lugn hamnstad som har mycket att erbjuda.

 

Tavernor, barer och restauranger i Kamares på Sifnos.

Strandpromenaden i Kamares.

 

I hamnen trängs segelbåtar med fiskebåtar och fritidsfiskande greker som agnar sina krokar med bröd. Hamnpromenaden, som går från hamnpiren bort till stranden, kantas av tavernor, ouzerior, barer och kaféer. Här sitter inte bara turister och njuter av ouzo mezé, i Kamares pågår det grekiska livet parallellt med det turistiska.

En av attraktionerna är när gästerna på tavernorna kastar överblivet bröd till fiskarna (de i vattnet alltså). Det grunda vattnet bubblar av hungriga slagskämpande fiskar. Längs hamnpromenaden, och i gränderna ovanför densamma, finns bageri, affärer, resebyråer och keramiker.
Stranden i Kamares på Sifnos.

Stranden i Kamares.

 

Stranden som skiljer de båda bergen åt är så långgrund att man måste gå bra långt ut för att överhuvudtaget bli blöt om knäna. För riktigt små barn är det som att komma till paradiset.

Från Kamares går det buss till Apollonia, och därifrån går det buss till i stort sett hela ön, bland annat till Faros och Platys Gialos.

 

Kamares beach på Sifnos.

Den extremt långrunda stranden i Kamares.

 

HOTELL & PENSIONAT I KAMARES
Bebyggelsen i Kamares domineras av hotell och pensionat
. Nästan vartenda hus som klättrar längs berget är någon form av boende. På andra sidan stranden är det samma sak, men inte lika omfattande. Med andra ord har du många ställen att välja på. Här nedan finns tips på populära hotell.

Boka Xerolithia »

Boka Villa Areto »

Boka Hotel Kamari »

Boka andra hotell i Kamares här »


LÄS MER OM SIFNOS

Om Sifnos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera