Vathy på Sifnos

Om Sifnos »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Den lagunliknande bukten Vathy inbjuder sannerligen till bad och långa luncher på de strandnära tavernorna. Vyn är så vacker att det gör ont i ögonen. Långt innan jag kom till Sifnos första gången hade jag sett bilder från Vathy i resemagasin, och i broschyrer som gjorde reklam för Grekland. (Detta var innan internet fanns.) När jag kom hit första gången parkerade jag mopeden ovanför bukten, och tittade ut över havet. Wow! Bilderna hade inte ljugit, snarare tvärtom, Vathy var vackrare i verkligheten än på bild.

Den på sina ställen väldigt smala stranden sträcker sig längs nästan hela bukten. Sanden är ljus och pulverfin och vattnet är inbjudande och klart. Vid bra väder, när havet är stilla, kan man likna bukten vid en stor swimmingpool.

Byn - om man nu kan kalla det by - ligger cirka 8 kilometer sydväst om Apollonia, och trafikeras regelbundet med lokalbuss. Kommer du med eget fordon parkerar du ovanför stranden, och det vare sig du vill eller inte, i Vathy finns nämligen inga vägar, och därmed inga bilar eller mopeder. När du kommer till stranden ser du merparten av bebyggelsen till höger. Längs stranden ligger flera bra tavernor.

Om du fortsätter till höger längs stranden kommer du fram till klostret Taxiarchis, på andra sidan det mycket fina klostret fortsätter stranden. Här finns en taverna med bord och stolar direkt i sanden. Fortsätter du ytterligare en bit bort kommer du till ännu en taverna och en liten minimarket.

Stranden i Vathy.

Stranden i Vathy.


Taverna i Vathy. Sifnos.

Mer strandnära taverna än så här är det svårt att hitta.


HOTELL & PENSIONAT I VATHY
Även om Vathy är litet saknas det inte boendealternativ
om du skulle vilja stanna några nätter. Flest hotell och pensionat ligger till höger om stranden, strax före klostret Taxiarchis.

Till vänster, där stranden är som bredast, ligger lyxhotellet Elies Resort. Hotellet känns en aning malplacerat på en så liten ö som Sifnos. Om jag skulle bo i Vathy hade jag nog valt Agnanti Apartments.

Agnanti Apartments »

Elies Resort »

Boka andra hotell i Vathy här »
Vathy. Sifnos.

Vathy passar dig som bara vill vara, som vill sitta länge på strandnära tavernor och läsa böcker, eller titta ut över havet och filosofera över livet. Vathy är så stillsamt och meditativt att lilla lugna Faros framstår som en pulserande metropol.

Tröttnar du på sol och bad kan du åka och titta på utgrävningarna i Agios Andreas.
Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera