Kastani beach på Skopelos

Om Skopelos »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Några kilometer norr om Milia beach ligger den världsberömda stranden Kastani beach. Berömmelsen kommer av att stranden var en av inspelningsplatserna för filmen Mamma Mia. Faktum är att det bara är här, och vid klippan och kyrkan Agios Ioannis sto Kastri, som det går att känna igen sig från filmen. Många scener spelades in på andra platser i Grekland, och i studio.

Kastani beach är en minst lika fin strand som grannen Milia. Den är inte lika lång, men sanden är ljusare och finare. När jag kom till Kastani första gången fanns här ingenting, det var en oas. Men efter att filmen hade haft premiär ville alla se den berömda stranden. Idag finns här en strandbar och en anlagd gräsmatta med solstolar och parasoll.

Om man går till vänster om stranden kommer man snart fram till ett klippbad och två pyttesmå stränder. En av dessa stränder döpte jag för några år sedan till Kalimera beach, bara för att jag tyckte så mycket om den. Jag har döpt andra stränder som inte haft något namn till Kalimera beach, bland annat en strand på Koufonissi.

Strandbaren vid Kastani beach..

Strandbaren vid Kastani beach.


Kalimera beach nära Kastani.

Kalimera beach nära Kastani.


Kastani beach. Skopelos.

Kastani beach.

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera