Kalimera Grekland Skopelos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa runt på Skopelos

Skopelos spännande landskap bör helst utforskas på egen hand med bil eller moped. Lokalbuss och taxi finns att tillgå om man inte kan, eller vill, hyra eget fordon.

HYRA MOPED OCH BIL

Bil- och mopeduthyrare hittar du vid slutet av hamnpromenaden öster om hamnpiren. Jag rekommenderar gärna Discovery som har fräscha mopeder, motorcyklar och bilar.

Om du vill kan du boka hyrbil hemifrån och hämta den när du kommer fram till Skopelos. Rentalcars är ett seriöst biluthyrningsföretag som samarbetar med alla stora biluthyrare.

Boka hyrbil via Rentalcars här »

 

Hyra moped på Skopelos.

Men ett eget fordon får man uppleva extremt vackra vyer, och slipper passa bussen.

 

Det är nästan omöjligt att utse öns vackraste vägsträcka. Kanske är det vägen från Skopelos stad till Elios (Neo Klima) via den lilla bergsbyn Pirgos? Eller möjligen vägen mellan Glossa och Agios Ioannis? Eller varför inte vägen mellan Stafilos och Limnonari, via det lilla fiskeläget Agnontas? Helt klart är det många vägsträckor som konkurrerar om förstaplatsen.
BUSS

Lokalbussen utgår från hamnen i Skopelos stad och går till/från Stafilos, Agnontas, Panormos, Milia, Elios, Glossa och Loutraki. Bussen stannar vid flera byar och stränder längs vägen.

TAXI

Taxistationen ligger vid busstationen i Skopelos stad. Du kan också stanna en bil på gatan eller ringa 24240-23240.

 

Utflyktsbåt som går till den marina nationalparken i Alonissos.

Utflyktsbåt som går till den marina nationalparken.

 

UTFLYKTER

Utflyktsbåtar till grannön Alonissos och den marina nationalparken utgår tidigt varje morgon (vid bra väder) från hamnpromenaden i Skopelos stad. Den marina nationalparken grundades 1992 i syfte att skydda den starkt utrotningshotade munksälen. Det finns ytterst få munksälar kvar och den räknas som Europas mest utrotningshotade art.

Man tror att det endast finns ett åttiotal individer kvar i Europa, merparten finns i Grekland och då främst runt Alonissos och öarna däromkring. Några munksälar lär du inte se under båtturen, men det finns stora chanser att se delfiner. Inte så dumt det heller. I turen ingår ett besök på ön Kyra Panagia där det finns ett intressant kloster, stopp vid blå grottan (som inte är speciellt blå) samt några timmar på Alonissos där man äter lunch och har tid för en kort sightseeing.

 

Mamma Mia Milia beach. Skopelos.

Det finns även rundturer som går i filmen Mamma Mias fotspår. Bilden är från Milia.


LÄS MER OM SKOPELOS

Om Skopelos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera