Resa runt Syros

Om Syros »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Syros är en liten ö, och ännu mindre blir den om man tar bort norra delarna av ön där det inte finns så många vägar. Man hinner med att se hela ön under en dag om man så önskar, antingen med buss eller med eget fordon.

HYRA MOPED OCH BIL
Vägarna är i bra skick
, trafiken är ringa så snart man lämnat Ermoupolis där det ibland kan vara lite rörigt. På norra Syros är det ovanligt att möta andra trafikanter. Det är en idealisk ö att upptäcka på egen hand, man kan köra runt stora delar utan att behöva åka samma väg tillbaka. Det finns en del vackra vägsträckor, främst den som går mellan Ano Syros och den lilla byn Saint Michalis i norr. Bil- och mopeduthyrare finns i alla stora turistorter.

Om du vill boka hyrbil hemifrån kan du göra det via Rentalcars som är ett seriöst biluthyrningsföretag som samarbetar med alla stora biluthyrare.

BUSS
Syros är ett föredöme när det gäller busstrafik
. Man kan ta sig till nästan alla byar och stränder på södra och mellersta ön. Dessutom går bussarna ofta mellan Ermoupolis och de större turistorterna. Busstationen i Ermoupolis ligger i hamnen, precis där man går av båten.

TAXI
Att åka taxi på Syros är ganska billigt eftersom avstånden är korta. Telefonnummer till taxi: 22810-86222.

Norra Syros.

Att upptäcka norra Syros med moped är ett sant nöje.


Moped- och biluthyrare i Ermoupolis.Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera