Kalimera Grekland Parga.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Ammoudia nära Parga

Ungefär 20 kilometer söder om Parga, vid utloppet av floden Styx, ligger turistorten Ammoudia som Apollo har med i sitt charterprogram.

 

Barnvänlig strand i Ammoudia nära Parga.

Stranden i Ammoudia är extremt långrund - och barnvänlig.

 

Den barnvänliga stranden sträcker sig längs hela bukten, sanden är pulverfin och gyllenbrun och det är långgrunt som i ett handfat. Det spelar ingen roll hur långt man går, vattnet når ändå sällan över knäna. Enklaste sättet att bli blöt är att springa tills man faller, och sedan sitta kvar där man föll.

 

Floden Styx mynnar ut i Ammoudia.

Floden Styx mynnar ut i Ammoudia.
Utmed floden Styx (eller Acheron som den officiellt heter) ligger några fisktavernor. Från Ammoudia utgår dagligen flera turer upp genom floden för en billig penning. Längre turer som inkluderar floden Styx utgår även från Parga. Från Amoudia är det sedan bara ett stenkast till Hades dödsrike Necromanteion.

 

Sandstranden i Ammoudia nära Parga.

Den långa barnvänliga sandstranden i Ammoudia.

 

Söder om Ammoudia, längs vägen mot Preveza, ligger stränderna på en lång rad. Det spelar nästan ingen roll var du viker av, du kommer garanterat fram till en sandstrand. Utefter kustlinjen finns även ett flertal turistorter, bland annat Vrahos vars strand troligen är den längsta jag har sett.

 

Läs om Parga på Kalimera »

E-guide om Parga »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera