Mirtos på södra Kreta

Mirtos på Kreta.


Mirtos, eller Myrtos, är i mitt tycke den trivsammaste turistorten på den här delen av Kreta. Byn - som har cirka 700 invånare - bjuder på en härlig mix av grekiskt vardagsliv och dämpad turism. Det går ingen charter till Mirtos, alla som reser hit gör det på egen hand, därav den coola stämningen som präglar byn. Många utlänningar, främst från Holland, Storbritannien och Tyskland, bor hela, eller delar av, året i Mirtos.

I byn, och längs huvudgatan, finns ett femtontal tavernor och kafenións, några barer och ett par affärer. Här finns även tre supermarkets, ett bageri och några juvelerar- och modebutiker. Stranden i Mirtos är smal och består av småsten uppblandat med en portion sand. Man kan hyra solstolar och parasoll, det finns även en del vattensportsaktiviteter.

Mirtos bästa restaurang heter Taverna Katarina, den ligger i en gränd nära huvudgatan. Tavernen drivs av den supertrevliga och superduktiga kocken Jannis, och hans finska hustru Hilkka. Missa inte deras flamberade saganaki, den är grymt god. Deras klefitko och deras kaninstifado går inte heller av för hackor.

Mirtos finns med i vår E-guide om Lasithi län.

Boka hotell i Mirtos här »

E-guider om Kreta
Chania län »
Retymnon län »
Heraklion län »
Lasithi län »

Tillbaka till bilderna från Kreta »
Tillbaka till sidan om Kreta »
Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera