Kalimera Grekland Alonissos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vandra från Patitiri till Chora på Alonissos

När vi steg ut på balkongen i morse möttes vi av den himmel ni ser på bilden nedan. Det kanske inte syns så väl, men himlen andades regn. Väderleksrapporten sa att det ska bli regn. Fiskegubbarna höll inte med, de sa att det inte kommer något regn, och att vädret snart är bra igen. Vi hade våra aningar om vädret redan igår kväll då himmeln såg så mystisk ut. Dock är det fortfarande varmt. Vi var till och med tvungna att använda AC i natt. I början av juni!

 

Utsikt från balkongen på Pension Nina i Patitiri på Alonissos.

Regn i luften och utsikt från balkongen på Pension Nina i Patitiri.

 

Efter frukost gick vi ut och bunkrade upp i affären och då såg vi till vår stora förtjusning att de sålde FIX, en av våra favoriter av ölsorterna i Grekland. Den smakar extra gott med en sådan här utsikt.

 

Den grekiska ölen FIX finns att köpa på Alonissos.

FIX med utsikt.


Vi hade tänkt hyra moped idag. Tyvärr var vädret inte så fotovänligt så vi avstod mopeden och gjorde i stället en kortvandring till Chora. Vi höll tummarna för att det ska bli bättre väder senare under dagen, eller i alla fall i morgon. Det tar cirka 45 minuter att gå upp till Chora, och cirka 30 minuter att gå ner. Vandringen är mycket enkel, och stundtals väldigt vacker, även när det är dåligt väder.

 

Här är några bilder från Chora och vandringen dit.

 

Här står jag och blickar ut över...
Chora på Alonissos.

... Chora och detta regntunga landskap.

 

Restauranger och tavernor i Chora på Alonissos.

Chora var nästan tom på folk, och byn gav en ödslig känsla. Som att gå runt i en spökstad.

 

På sätt och vis är Chora en spökstad. Många hus är övergivna efter den förödande jordbävningen 1965. Det är väldigt spännande att gå runt och titta i de gamla husen. Man undra vilka som bodde här? Hur deras liv gestaltade sig? Hur många som fortfarande lever och hur många som är döda?

 

Ett av många ödehus i Chora på Alonissos.

Inne i ett av många ödehus i Chora på Alonissos.


Blommor och träd på Alonissos i Grekland.

På väg tillbaka till Patitiri. Sin vana trogen fotar Camilla blommor med makro.

 

Senare på kvällen, när vi satt och blickade ut över Patitiri, såg vi det väder som fiskargubbarna sa inte skulle komma. Det gör inte så mycket för nu har vi internet hemma på rummet så vi slipper gå ner till stolen för att hitta WiFi. Temperaturen har sjunkit säkert 15 grader under dagen, och det är ganska kallt i vindarna. Det regnar inte just nu men har gjort så tidigare.

Vi bestämde oss för att inte gå ut och äta, det fick bli en hämtpizza i stället. Men så blev det inte. Vi trotsade vädret och gick ner till Restaurant Archipelagos på hamnpromenaden där vi åt meze och drack ouzo. Det var en härlig känsla att sitta där och titta på regnet, och alla som sprang efter skydd. Paraply är ju inte det första man packar ner när man ska till solens land.

Taverna Flisvos ligger också vid hamnpromenaden, men köket ligger en bit upp på gatan så kyparen har en bit att gå med maten. Till en början gick han utan paraply, när regnet tilltog kom han med det största paraplyet på Alonissos. :-)

 

Taverna Flisvos. Alonissos.

Kyparen på Taverna Flisvos hade det inte lätt i ösregnet.

 

Det regnar ofta på Alonissos, Skopelos och Skiathos.

Camilla på väg hem i regnet. När vi kom hem till rummet satt vi och tittade på alla blixtar som lös upp vår himmel. Det var så vackert att vi inte kunde gå och lägga oss.

 

 « Föregående dag | Nästa dag »


LÄS MER OM ALONISSOS

Om Alonissos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera