Kalimera Grekland Skiathos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa mellan Alonissos till Skiathos

Nu har vi bara några timmar kvar på denna underbara ö. Vi avnjuter dessa timmar på vår balkong med utsikt över Patitiri. Bättre kan man knappast ha det! Alonissos har sannerligen vuxit och tillhör nu en av våra tio favoritöar. Fattar inte varför så få svenskar åker hit. Däremot är här många från Norge och Danmark.

Nästa ö på denna öluff är Skiathos. Vi har inte bokat hotell, men har fått ett namn och ett telefonnummer till en okänd person som ska hjälpa oss fixa rum som garanterat har WIFI. Namnet på personen fick vi av Sophie på Del sol, där vi bodde när vi var på Skopelos. En lite lustig sak som hände på båten till Skiathos var att vi träffade just Sophie från Del Sol på färjan. Världen är liten även i Grekland.

 

Sophie från Del Sol på Skopelos och Camilla från Kalimera.

Sophie från Del Sol på Skopelos och Camilla från Kalimera.

 

När vi kom fram till hamnen på Skiathos ringde vi den okända mannen som skulle fixa rum åt oss. Han väntade på oss och guidade oss till Hotel Alkyon som låg vid marinan i Skopelos stad. Det visade sig att det var ett riktig hotell med matsal och reception. Inte likt oss, men det blir bra det också. Det viktigaste är att det finns trådlöst internet, och det finns här. Extra plus för den vackra utsikten.

 

Utsikt från Hotel Alkyon i Skiathos stad.

Utsikt från Hotel Alkyon i Skiathos stad.


Denna första dag på Skiathos gjorde vi inte mycket. Packade upp, installerade oss och gick en fotorunda i den vackra staden. Vi hoppades på bra väder de kommande dagarna, även om väderprognosen sa att det skulle komma ett oväder med regn och åska. Men hur ofta stämmer dem.

 

De fluffiga kuddarnas bartrappa i Skiathos stad .

Vi fotograferade de fluffiga kuddarnas bartrappa i Skiathos stad i dagsljus...

 


Barer i Skiathos stad.

... och i kvällsljus. Vi dricker aldrig drinkar här, men gillar stället för fluffigheten. :-)Restauranger ovanför gamla hamnen i Skiathos stad.

Vi åt en god middag med fin utsikt över gamla hamnen i Skiathos stad.

 

 « Föregående dag | Nästa dag »

 

Skiathos på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera