Två veckor i Parga i september

Vi har precis kommit hem från 2 veckors semester i Parga. Vi har varit på många ställen i Grekland och Parga tillhör definitivt favoriterna tillsammans med Skiathos och Skopelos. Euron har som bekant gjort Grekland betydligt dyrare. Det som blivit markant dyrare var att handla i affärer, restaurangpriserna var dock på en dräglig nivå. Men det finns mycket pengar att spara genom att titta på restaurangernas priser.

Uppe i byn, runt gränderna och framförallt nere på hamnpromenaden ligger priserna mycket högre än i utkanten av byn. Vi bodde på Bakas som ligger i södra utkanten, bortom Villa Rosa (som ligger längst bort vid Krionieristranden i byn).

Där hittade vi våra 3 favoritrestauranger. Först Krionieri med två charmiga kypare som alltid hälsade välkommen till "the best taverna in Greece". Mycket god mat till bra priser, lamm i citronsås blev vår favorit ( 55 svenska kronor).

Restaurangen vid campingen några hundra meter längre upp (Soulonistros tror jag att den heter) blev också en favorit. Den var nog billigast och mycket bra mat. De har grekisk dans varje söndag, bord måste bokas då! En av kyparna är i Göteborg vintertid och ger kurser i grekisk dans.

Den tredje favoritrestaurangen har jag inget svenskt namn på! På skylten utanför restaurangen står det bara på grekiska. det var nästan bara vi och greker där, några kvällar även italienare. En familjedriven restaurang med bra priser, vänligt bemötande och vällagad, hemlagad mat. Vi gick in till kocken varje gång vi var där och tittade vad som bjöds, menyn kom liksom i andra hand. Ni hittar dit genom att gå förbi Villa Rosa, gå första gatan upp till vänster (en liten Supermarket i hörnet), första vänstra gatan igen och så första restaurangen på vänster sida. Vi var där minst 10 gånger under våra 14 dagar. En moussaka kostade i vår del av byn ca. 40 kronor, det kan skilja upp till 30 kronor på en maträtt i "andra sidan" byn!

 

 

Stränderna var bra överallt med ett otroligt fint vatten. Vi brukar hyra moppe då vi är i Grekland men p.g.a ett armbrott strax innan semestern så tog vi det lugnt. I Parga finns tre stränder med gångavstånd samt Lichnos dit vi gick genom fina olivlundar en dag. Det tar dock drygt en timme så beroende på värmen och på "hurtigheten" kan det vara lite drygt att gå till den stranden varje dag. Det går båtar från hamnen flera gånger per dag för 40:- t..o.r.

Lichnos var den härligaste stranden att gå på med småsten som är helt underbar att kliva på! Annars var de två stränderna inne i byn, Krionieri och Piso Krionieri (Golden Beach) helt ok. Krionieri var mysig då vi kunde simma ut till den lilla ön, Piso Krinirei bjöd på mer fiskliv om man är intresserad av det! Piso är mycket mindre men aldrig överbefolkad!

Spara pengar genom att inte hyra solstolar och parasoller! Detta kostar för två personer 80 :- per dag. vi hyrde parasoll några dagar. Ska man bara vara på stränderna inne i stan kan det vara idé att köpa luftmadrasser a 70:- samt ett parasoll för ungefär lika mycket!

Vi träffade många som återvänt till Parga år efter år och vi kan helt klart tänka oss att återvända dit! Ett lugnt, charmigt ställe trots att vi var där under högsäsong!

Hälsningar Annika och Anders Olofsson från Brunflo

 

Parga på Kalimera »

HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera