Resebrev från Aten 2007

© Text & bild: Riitta Samuelsson

På väg dit...

En liten bilaga till resebrevet från Aten »

Den här började resan lite annorlunda. Karin och jag brukar ju träffas någonstans i Europa och åka tillsammans sista biten. Nu hade dom ändrat Karins resväg till Frankfurt istället för Munchen dit jag skulle.

Klev på ett litet plan på Landvetter och bredvid mig fick jag en dam. Som vanligt kunde jag inte hålla tyst, utan måste fråga ganska snart varifrån hon var. Svaret blev Aten. Kunde ju inte fått bättre svar. Hon hade varit i Göteborg och firat nyår med sina Grekiska vänner som bodde där. Vi hade mycket att prata om. Gick genom alla artisterna och vilka vi gillade och tvärtom. Öarna gick vi genom också. Hon hade varit mest på Kykladerna. Hon var väldigt förvånad att vi åkte ända från Sverige för att lyssna på musik i Aten. Det var ju många som var det. Herr Remos också.

Tiden gick fort och när vi närmade oss Munchen så kollade vi på våra biljetter och såg att vi skulle sitta bredvid varandra resten av resan också. Hon skrev upp en del tavernatips och andra nyttigheter i min lilla "bra och ha bok". Några var samma som Marianne redan hade tipsat om.

Planet från Munchen till Aten var av större modell och vi fick en ny reskamrat. En man från Canada och var på väg till Nafplion för att träffa släkten under en månads tid. Senast han var där var 1987. Han var väldigt trevlig och pratsam. Berättade att han aldrig fått reda på varför hans far flyttade till Canada. Föräldrarana ville inte besöka sitt gamla fosterland. Tiden går fort när man har trevligt. När vi landade och jas satte på mobilen var det första man såg där ett sms där det stod: "allt som vanligt väskan borta igen" och fortsättningen känner ni ju till!

Resebrevet fortsätter här:
Pireus »
Lite om musiken »
Kotsiras »

 

Aten på Kalimera »
Fler resebrev från 2007 »


HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera