Resebrev från Aten 2007

© Text & bild: Riitta Samuelsson

Pireus

Pireus. Aten.

Vi hade bestämt i förväg att till Pireus skall vi åka till. Ville gärna se hur det var där i detta båtluffarnas metropol. Tog Metron från Monastiraki. I början körde den genom många historiska omgivningar. Väl framme bestämde vi oss att vi får ta hamnen först och se varifrån alla tar sig till sina öar.

Pireus. Aten.

Kan tänka mig att det ser helt annorlunda ut på sommaren med tusentals människor som trängs där. Nu var det väldigt lugnt och stilla. Några enstaka större båtar låg vid kajen.

Pireus. Aten.

Sedan skulle vi över vägen till själva staden och folkvimlet. Då var Atentrafiken ingenting mot detta. Tänkte att nu blundar jag och ber en bön att jag kommer levande till andra sidan. Och det gick ju vägen. Väl på andra sidan trivdes vi väldigt bra. Fick en positiv känsla av Pireus och vill gärna forska vidare där en annan gång.

Pireus. Aten.


Pireus. Aten.

Vår nyvunne vän, Nikos från Santorini kunde inte fatta att vi tyckte om Pireus. Samma med musiken tyckte han var det konstigaste han hört talas om. Komma ända till Aten för musikens skull. Vi visste mycket mer om musiken och artisterna vad han gjorde. Han skattade gott många gånger.

På väg dit »
Pireus »
Lite om musiken »
Kotsiras »

 

Aten på Kalimera »
Fler resebrev från 2007 »






HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera