Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Mitt älskade Aegina

Ville bara berätta lite om denna underbara ö, som det inte finns något skrivet om! Har nu varit där 2 år i rad och tänker åka dit snart igen. Närheten till Aten är kanon, tar endast 1,5 tim med den vanliga färjan och 45 min med Dolphin. Direkt från Pireus.

Vi bilade ner denna gång ifrån Göteborg och ner till Ancona i Italien. Förra året gjorde vi misstaget att ej boka hytt och tog färja till Bari, puh! Fick sitta 10 tim på ett golv på båten, fullt överallt. Så det är helt klart värt att betala lite extra och ta färjan i Ancona och en hytt. Minoan Lines heter färjan och den var mkt fin. Den tar 22 tim till Patras.

Sedan bar det iväg raka vägen till Pireus, i värsta trafiken och värmeböljan! Tack gode gud för AC. Vi missade precis färjan ut till Aegina och blev sittandes i bilen på Pireus från 19.00-07.00. Inte det mysigaste området på natten direkt, men det gick an… ha,ha. Man var glad för lilla minsta vindpust då var 45 gr kl 19.00 !!

Vi brukar bo i Agia marina när vi kommer till Aegina. Det är väl den orten som är mest för turister. Helt lagom liten ort med både sand och klipp bad. Lite affärer och lagom med barer och kvällsnöjen. Många mysiga ställen.

 

 

Har man tillgång till bil eller moped så skall man absolut ta sig runt denna ö. Det finns guldkorn att upptäcka! Det finns en liten ort som heter Portes, inga turister där utan en liten, liten ort med en strand och någon enstaka affär. Mkt mysigt.

Aegina stad är helt underbar. Underbara kaféer utmed strandpromenaden vid hamnen och gamla hus med smala gränder som kryllar av affärer och små matställen. Man kan sitta där länge och titta på båtar och bara mysa.

Perdika som ligger utanför Aegina stad är ett lite finare ställe. En hel rad med bra restauranger och kaféer utmed vattnet vid hamnen och god mat! En o annan lyx båt att kika på.

Om man gillar pistagenötter är Aegina rätt ställe att vara på, de kommer där ifrån! I Kipseli har de massa odlingar och dessa nötter säljs över hela ön.

Ifrån Aegina stad går det flybåt till Agistri som ligger 15 min utanför. Det är en liten ö som har det klaraste vatten jag sett. Helt underbar strand i Skala och Dragonera. Mysiga ställen att sitta o svalka sig i med en drink eller dyl. Väl värt ett besök eller några dagar.

Vi var på Aegina i 10 dagar och sedan tog vi bilen till Methana på fastlandet (Peloponnesos). För vidare färd till Korfu. Var i Naphlion, Epidavros och Loutraki. Helt underbara ställen. Naphlion var väldigt fint och gammalt. En underbar strand promenad. Loutraki är också ett härligt ställe.

Korfus är en liten ort som nästan inte har några turister, men så mysigt med matställen utmed stranden och bad. På Peloponnesos var i i 6 dagar och sedan upp till Patras igen och färd till Italien. Patras har också sin charm, men är ju en hamnstad och vi såg en hel del brottslighet under de timmar vi var där. Tyvärr.

Så har ni vägarna förbi Aten eller vill ha närheten dit, så tycker jag Aegina är ett mkt bra alternativ. Jag har blivit fast i den ön!

 

Egina på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera