Fotoresebrev från Karpathos 2007

© Text & bild: Emelie Hofman

Fotoresebrev från Karpathos 11/8-18/8 2007

Resan till Karpathos med Airtours bokades under våren, vilket resulterade i en sommar fylld av väntan, och längtan efter solen som tydligen hade bestämt sig för att inte visa sig över Sverige i år. Tillslut, den elfte augusti var väntan över, då det var dags att åka till Arlanda och sedan, efter ett kort stopp på Samos, vidare till Karpathos.

Karpathos.

Landningsbanan på Karpathos.Karpathos.

Pantheon apartments, där vi skulle bo under veckan. Trots allt negativt som skrivits om Pantheon tyckte vi faktiskt att boendet var riktigt bra. Vi hade visserligen våra lägenheter på andra och tredje våningen, så jag kan väl inte uttala mig om hur det var på markplan, men där vi bodde var det i alla fall klart värt pengarna. Städningen var bra, och köket var välutrustat om man jämför med många andra lägenhetshotell.Karpathos.

Utsikten från Pantheon med bland annat grannhotellet Petra.Karpathos.

Vakthunden vid grannhotellet Dimitra. Möjligtvis den slöaste hunden någonsin, varje gång man gick förbi låg han på trappan. Fast, jag ska inte vara elak, ibland stod han faktiskt upp och drack vatten eller skällde på en katt.Karpathos.

Vronthistranden i Pigadia, inte alls så dålig som jag trodde den skulle vara. Den var lång och bred, så det fanns gott om plats. Havsbotten var kanske inte den bästa, den bestod av någon sorts hala klippor, men det gick bra att bada ändå. En sak som däremot var jobbigt var att sanden var så löst packad. Inte den bästa stranden för långa strandpromenader, det var otroligt jobbigt att gå längs med hela stranden och tillbaka. Fast, på ett sätt var det nog bra, man kunde ju äta mycket på kvällarna utan att få dåligt samvete, man förbränner nog ganska mycket genom att vandra där i sanden.Karpathos.

Tomma solstolar fanns det gott om på Vronthistranden.Karpathos.

På kvällarna gick vi oftast in till Pigadia och hamnpromenaden för att äta. Och ställen att äta på fanns det gott om, hela promenaden var full av restauranger och tavernor, så det var bara att välja en som såg bra ut.


Fotoresebrevet fortsätter här »

 

Karpathos på Kalimera »
Fler resebrev från 2007 »


HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera