Resebrev från Kreta 2007

© Text & bild: Ole (91 kg), Pernilla och Jessica

Billuffning, Kreta 6-20 Oktober 2007

Dag 3. Paleochora-Koundoura-Voutas.

På morgonen tog vi en promenad genom byn och hamnen för att lokalisera oss och båtarna var i full färd med att lägga ut mot Elafonissi och Chora Sfakion med tillhörande grekisk organisation vilken kan va rätt kul att beskåda.

Paleochora har precis vaknat upp.

Paleochora har precis vaknat upp.

Efter promenaden genom byn bestämde vi oss för en mindre biltur i omgivningarna och körde mot Koundoura med sin lilla strand och alla dess växthus.

Nere vid stranden stannade vi till och frågade en man om växthusen, som berättade att de odlade tomater och auberginer men nu låg dock verksamheten nere då det var vinter och bara 25 grader.
Sen fortsatte turen vidare upp i bergen med dess fantastiska intryck av naturens mäktighet och folkets förmåga att kunna leva och bo där, något som är svårt att beskriva i ord och som skall upplevas på plats!
Efter varit och vänt i trakterna kring Voutas åkte vi tillbaka till Paleochora och fick handlat ihop till en grekisk sallad.

Under tiden som mamma ordnade till maten så passade pappa och Jessica på att smita ned en vända till stranden.

Grekisk sallad har blivit som ett måste när man väl fattat tycke och det ihop med nybakat bröd och Ioannis hemgjorda oliv-tomat olja är helt enastående.

Kreta. Paleochora.

Nöjda tjejer i Paleochora.

Dagen avslutade vi med en kvällspromenad genom byn och till sist på balkongen med mysfaktor hög med lite dricka, tilltugg, kortlek, ljus och vågorna i bakgrunden - semester.

Resebrevet fortsätter »

 

Kreta på Kalimera »
Fler resebrev från 2007 »






HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera