Fotoresebrev från Kykladerna 2007

© Text & bild: Yvonne Fredman (Ramses)
Psirri, Aten.

På midsommarafton landade vi i ett hett Aten. Bodde i Psirri, detta är fondvägg på andra sidan gatan på restaurangen första kvällen.Vindarnas torn. Aten.

Vindarnas torn.Vaktavlösning vid Syntagma. Aten.

Vaktavlösning vid Syntagma.Agora. Aten.

Agora.Vy från Filopapposkullen. Aten.

Vy från Filopapposkullen.Agios Dimitrios. Aten.

Vid kyrkan Agios Dimitrios var det barndop. Mycket skönt att sitta där i skuggan och titta på allt som hände. Det var över 40 grader i Aten när vi var där.Sokrates.

Här satt den stackars Sokrates. Vi vandrade ju runt i över 40 graders värme, men var ju fria att göra som vi ville, och hade eget vatten att dricka när vi behövde. Sokrates, och andra med honom, måste ha haft det bedrövligt där inne, både i värmen och vid kyla. Kan inte ha varit kul, så tog han ju gift också!Akropolis. Aten.

Så här såg det ut när vi kom till Akropolis. Personalen strejkade för bättre arbetsförhållanden, regelbundna arbetstider osv. Var inget att göra åt mer än att önska dem lycka till. Vi klättrade ju upp på Filopapposkullen istället, inget som vi ångrade.Kini på Syros.

Att komma till Syros, och lilla Kini, var total kontrast till Aten. Det var just det vi var ute efter. På Syros var det fortfarande mycket varmt, vanligt att folk badade till långt in på kvällen, här plockas det reda på leksaker i solnedgången.

Fotoresebrevet fortsätter här »

 

Läs mer om öarna i resebrevet:
Aten » | Syros » | Paros » | Kreta »

Fler resebrev från 2007 »


HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera