Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

En underbar vecka på fina Samos. Del 1.

För att fira mammas 50-årsdag drog jag, mamma och min lillebror Josef iväg till Grekland en vecka. Vi velade länge och väl kring var vi skulle åka. Tillslut valde vi Samos och ön visade sig passa perfekt. Vi fick både folkliv, härliga stränder, vackra vyer och en grekisk känsla. Något för alla.

 

Samos. Pythagorion.

Vi köpte flygbiljetter och sen bokade vi boendet själva. Hamnade på Hotel Belvedere i Pythagorio. Det är ett charmigt litet hotell mitt i byn, med tio rum och en mycket trevlig ägare, Manolis.

 

 

Samos. Frukost.

Frukosten intogs givetvis på balkongen, efter att mamma tagit en morgonpromenad och jag köpt bröd på bageriet. Egentligen var det bara jag som åt på balkongen, mamma satt halvvägs inne i rummet och Josef satt på en av sängarna och åt. Det var hett redan på förmiddagen.Samos. Potokaki.

Josef och mamma älskar att sola och det var väldigt varmt (kring 38 grader) när vi var på Samos. Därför spenderades många timmar på stranden. Just denna bild är från Potokaki utanför Pythagorio.Samos. Lemonakia.

Lemonakia, strax utanför Kokkari, röstades fram till favoritstranden när resan var slut.

 

Samos. Powerwalk.

Flera kvällar tog jag en powerwalk i omgivningarna. På ett par ställen såg jag katter som fick mat, det värmde mitt hjärta. Svettig efter spatserandet gjorde jag verklighet av det romantiserade kvällsdoppet - fantastiskt skönt.


Samos. Katter.

Det var överlag väldigt mycket katter i Pythagorio, åtminstone så kändes det som det. En del välmående, riktigt runda, andra tyvärr skrikandes efter mat. Vår balkonggranne, en advokat från Aten, berättade att hans vänner i grannbyn Chora matade 50 (!) katter och fyra hundar.Samos. Vattenfallet.

Lite äventyr blev det också under veckan. Vi tog hyrbil (100 euro för två dagar, full försäkring) till vattenfallen vid Karlovassi. Efter en bits vandring i skogen kommer man till en lång trappa och en liten "damm". Vi skippade trappan och började gå mot fallet genom vattnet. Hela tiden skickandes kameran mellan varandra.

 

Samos. Vattenfallet.

Alla tre tog sig upp för repen, klättrade över stenblock och vadade/simmade i det kalla vattnet. Det var riktigt roligt. Men var sjutton var vattenfallet?


Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera