Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

En underbar vecka på fina Samos. Del 3.

Samos. Grottklostret Spillianis.

Grottklostret Spillianis fick ett besök. En munk utanför såg mycket glad ut när jag drog på mig handduk kring benen och en luvtröja på överkroppen. Men jag tror man får gå in i shorts, många gjorde det utan anmärkning.


Samos. Vattenledningstunneln.

Även den gamla vattenledningstunneln ovanför Pythagorio fick ett besök av oss. Det var lite småläskigt att gå där nere, men ändå häftigt. Det gällde bara att hålla tankarna borta från rasande stenar.

 



Samos. Katter.

Den här söta kattungen låg och sov vid Heras Tempel som ligger utanför Ireon. Det var alldeles för varmt för att gå runt och titta på stenblock och det gäller nog att man har ett historiskt intresse för att riktigt njuta av upplevelsen.


Samos. Pythagorio.

Fiskebåtarna var många, det fanns utflyktsbåtar i massor och så fanns det lyxyachter och segelbåtar. Och folk. Och inkastare. Och barer. Och det var varmt. Kvällarna i Pythagorio blir inte tråkiga i augusti, det finns mycket att titta på och roa sig med.

 

Samos

Mjau! På Samos finns en organisation som jobbar med katter och hundars välmående. Vill man kan man ta med sig ett djur hem, det ville jag ofta… Tummen upp för deras jobb.

Samos. Solsken.

Vi är nöjda med resan. Alla människor vi stötte på var trevliga, det var otroligt vackert på Samos. Trädskelett bland gröna små buskar på sluttningarna fick en att tänka till, det är så tragiskt var elden kan göra.



Samos. Mykali beach.

Det finns många långa stränder på Samos. Som sagt blev Lemonakia vår favorit, men även Mykali beach som ligger innan Psili Ammos är väldigt fin.


Samos. Hörs flygplanen?

Hemresan tog lång tid. Vi kunde inte lyfta med full tank från Samos (pga. vindriktningen) och tvingades mellanlanda i Kavala. När vi väl kom hem efter ett antal extratimmar var vi bra möra.

 

En enda sak ångrar jag med resan: Att vi inte stannade en stund i byn Poseidonio. Vi körde ner dit, men vissa tyckte att det var för lugnt och varmt och vindstilla där. Det verkade fantastiskt mysigt. Jag har med andra ord ett bra skäl att återvända till Samos.

Hälsningar
Janna, Ninni och Josef

 

Samos på Kalimera »


Börja om »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera